Διαμαρτύρεται ο ΠΑΣΥΠΕ για τα μέτρα που αφορούν τα safepass, προειδοποιεί με μέτρα

Εντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση σχετικά με τα συνεχιζόμενα μέτρα που αφορούν τα Safe Pass στις Υπεραγορές, καθώς και τα ψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών (ΠΑΣΥΠΕ).

Με επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, την οποία δίνει στη δημοσιότητα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΠΕ Αντρέας Χατζηαδάμου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των υπεραγορών σχετικά με τα συνεχιζόμενα μέτρα που αφορούν τα Safe Pass στις υπεραγορές. 

«Θεωρούμε λανθασμένη τη συνέχιση αυτού του μέτρου για τα καταστήματα τροφίμων.  Το μόνο που επιτυγχάνει είναι η συνεχής σύγκρουση και αντιπαράθεση των επιχειρηματιών με τους πολίτες πελάτες τους σε διαρκή βάση η οποία τείνει να εξελίσσεται σε καταστροφική για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, απειλώντας τους ακόμη και με κλείσιμο», αναφέρεται στην επιστολή.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το μέτρο αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Έχουν δημιουργηθεί καταστήματα δύο ταχυτήτων, οδηγώντας τα καταστήματα τα οποία διενεργούν τους ελέγχους σε δυσμενή θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι και πολύ περισσότερα, η οποία μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη σε περίπτωση που δεν ανακληθεί αυτό το μέτρο και να οδηγήσει στο κλείσιμο τους», προστίθεται.

Όπως σημειώνει ο ΠΑΣΥΠΕ, «η κατάσταση επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό με τα συνεχή πρόστιμα που επιβάλλονται που είναι άκρως εξοντωτικά, ιδιαίτερα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πώς είναι δυνατόν να μπορεί να επιβιώσει μια μικρή και μεσαία επιχείρηση τροφίμων όταν της επιβάλλουν πρόστιμο €8000 και €4000 γιατί μπορεί να μην ελέγχθηκαν τα Safe Pass για μια πολύ μικρή περίοδο 3-10 λεπτών πριν την ώρα κλεισίματος και στο κατάστημα μέσα να υπήρχαν 2 πελάτες; »

Ο ΠΑΣΥΠΕ κάνει λόγο για εκχώρηση και παραχώρηση σε κάποιους υπέρμετρης και τονίζει ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι «αν συνεχίσει να είναι σε ισχύ αυτό το μέτρο (Safe Pass για καταστήματα τροφίμων) είμαστε έτοιμοι για τη λήψη δραστικών και αποτελεσματικών μέτρων για τη διάσωση των επιχειρήσεων των μελών μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για υποβοήθηση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στις ελεύθερες περιοχές
09:56
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Τετάρτη
09:52
ΗΠΑ: Ομάδα βουλευτών καλεί τον Μπάιντεν να μην επιτρέψει τη πώληση F-16 στην Τουρκία
09:45
Εισηγήσεις για μεταναστευτικό και απόδοση κυπριακής υπηκοότητας σε δυο παιδιά καταθέτει ο ΥΠΕΣ στο Υπουργικό
09:27
Σεισμική δόνηση το πρωί βορειοδυτικά της Λεμεσού
09:17
Δημητρίου: Η Επιτροπή Θεσμών θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν σε σχέση με τα έγγραφα "Πάναμα" και "Πανδώρα"
09:01
Τουλάχιστον 11 νεκροί στο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος
09:01
Aνησυχία Ουάσινγκτον για την ανέγερση νέων ισραηλινών κατοικιών στη Δυτική Oχθη
08:39
Σύλληψη 21χρονου στη Λάρνακα για υπόθεση κατοχής και μεταφοράς αυτόματου πυροβόλου όπλου
08:21
Σχοινάς: Οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και των δημοκρατιών μας
07:57
Μέτρα για ενίσχυση της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ
07:47
H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά - Στη Μητρόπολη από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα
07:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand