Τον τερματισμό της πειθαρχικής διώξης του Γ. Γαβριήλ θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα ο Υπ. Παιδείας

Τον άμεσο τερματισμό  της πειθαρχικής διώξης του Διευθυντή Γυμνασίου, Γιώργου Γαβριήλ θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα ο Υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε το πρωί, εξουσιοδότησε τον Πρόδρομο Προδρόμου να απευθυνθεί στον Γιώργο Σαββίδη προς  τερματισμό της δίωξης, προς αποφυγή, προσθέτει, δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Προεδρία τονίζει πως το θέμα που προέκυψε με τη δίωξη του κυρίου Γαβριήλ έθεσε προς συζήτηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Επισημαίνει πως, αν και διαπιστώθηκε παραβίαση του γράμματος και του πνεύματος των κανονισμών που διέπουν τη συμπεριφορά των λειτουργών και των διευθυντών της εκπαίδευσης, εντούτοις το Υπουργικό κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση, ενόψει του γεγονότος ότι πολιτικές δυνάμεις και φορείς των Γραμμάτων και των Τεχνών θεώρησαν πως διώκεται η ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης, έστω, σημειώνει, και αν για μεγάλη μερίδα πολιτών αποτελεί πρόκληση και προσβολή προς θεσμούς.

Ενωρίτερα, έκπληξη εξέφρασε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης γιά  δηλώσεις στο ΡΙΚ τού Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου αλλά και τού προέδρου της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, αναφορικά με το θέμα της πειθαρχικής δίωξης ή όχι, τού εκπαιδευτικού και ζωγράφου Γιώργου Γαβριήλ. Ο υπουργός Παιδείας, είχε δηλώσει  ότι η απόφαση για παραπομπή του καθηγητή  ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία. Στη δήλωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι η ευθύνη τόσο για έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας όσο και γιά ανάκλησή της, ανήκει στην αρμόδια αρχή πού είναι το Υπουργείο Παιδείας και όχι στη Νομική Υπηρεσία.

Υπέδειξε δε, πως η Νομική Υπηρεσία έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ποινικής δίωξης του  Γαβριήλ.

​Για το θέμα της πειθαρχικής δίωξης, είχαν επίσης προηγηθεί διαφωνίες και έντονες αντιδράσεις κομμάτων, με το ΑΚΕΛ να ζητά την παραίτηση τού υπουργού παιδείας.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.