ΠτΔ προς Σ. Λίλι: Οι όποιες προτάσεις ή ιδέες να μην εκφεύγουν του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ

Οι όποιες προτάσεις ή ιδέες θα πρέπει να μην εκφεύγουν του πλαισίου των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, με απώτερο, πάντοτε, στόχο τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, χωρίς αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων και παρουσία ξένων στρατευμάτων. Τη θέση αυτή τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Στίβεν Λίλι, με τον οποίο είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από αίτημα του κυρίου Λίλι.

Στη συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα ο κύριος Αναστασιάδης και ο κύριος Λίλι αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου σχετικά με τη συνάντηση, "ο ΠτΔ επανέλαβε την ετοιμότητα του για πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία του ΓΓ των ΗΕ, όπως είχε διατυπώσει στην επιστολή που απέστειλε στον ΓΓ των ΗΕ στις 30/08/2021, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, στη βάση του συμφωνηθέντος πλαισίου."

Ο κύριος Πελεκάνος αναφέρει επίσης στη γραπτή δήλωση του, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε, επίσης, την ανάγκη υιοθέτησης τολμηρών και ουσιαστικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης όπως κατ΄ επανάληψη έχουν υποβληθεί στον ΓΓ, τα οποία θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, από την πλευρά του ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής επαναβεβαίωσε τη θέση της Βρετανίας για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνηθέντος πλαισίου, δίδοντας κάποιες επεξηγήσεις ως προς τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από πλευράς της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, ο κ. Λίλι αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των βρετανικών πρωτοβουλιών στο Κυπριακό και είπε μεταξύ άλλων ότι συζητούν για μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, που αποτελεί ιδέα που κατέθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν υποστηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

ΣΤΙΒΕΝ ΛΙΛΙ.jpg

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:17

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.