Πρόστιμα 29.500 ευρώ σε κόμματα και υποψηφίους για sms, τηλεφωνικές κλήσεις και έντυπα για τις εκλογές

H Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου στις τελικές αποφάσεις της για τα παράπονα που υποβλήθηκαν στο Γραφείο της, τα οποία αφορούσαν στη λήψη μηνυμάτων sms, διενέργεια τηλεφωνικών κλήσεων και αποστολή ταχυδρομικών εντύπων πολιτικού περιεχομένου, κατά τη διάρκεια των Βουλευτικών Εκλογών 2021, επέβαλε διοικητική κύρωση προστίμου, συνολικού ποσού €29.500 για 25 παράπονα.

Από το σύνολο των 68 παραπόνων, 18 παράπονα κρίθηκαν ως αβάσιμα ή/και δεν προωθήθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία για εξέταση τους, ή/και αποσύρθηκαν από τους ίδιους τους παραπονούμενους κατά τη διάρκεια εξέτασης τους και σε  25 παράπονα επιβλήθηκε διοικητική κύρωση της προειδοποίησης.

Η Επίτροπος παραθέτει τα κόμματα και τους υποψηφίους στους οποίους επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα στο ΔΗΚΟ επιβλήθηκε πρόστιμο €12.000 για 9 παραβάσεις, στην ΕΔΕΚ πρόστιμο €4500 για 4 παραβάσεις, στον Αλέκο Τρυφωνίδη €6000 για 7 παραβάσεις, στον Ανδρέα Θεμιστοκλέους €4000 για 5 παραβάσεις, στον Γεάδη Γεάδη €2000 για 3 παραβάσεις και τον Δημήτρη Σοφοκλέους  €1000 για 2 παραβάσεις.

Η Επίτροπος επαναλαμβάνει ότι από τα 68 παράπονα, τα 11 έχουν προωθηθεί και στο Γραφείο Εφόρου Εκλογών για τις δικές του ενέργειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.