Γενικός Εισαγγελέας: Η ευθύνη για πειθαρχική δίωξη του Γ. Γαβριήλ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας

Η ευθύνη για παραπομπή ή όχι του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για πειθαρχική δίωξη, ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στη Νομική Υπηρεσία, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης.

Υπέδειξε πως η Νομική Υπηρεσία έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ποινικής δίωξης του Γιώργου Γαβριήλ και εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου στο ΡΙΚ.

Ο κύριος Σαββίδης ανέφερε επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος του κράτους και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Παιδείας και δεν έχει τη δικαιοδοσία να λάβει απόφαση για έναρξη ή διακοπή πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον οποιουδήποτε του καθηγητή.

Μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνο από την αρμόδια αρχή που θεωρεί ότι οι πράξεις του κυρίου Γαβριήλ περιέχουν πειθαρχικές ευθύνες, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Νομική Υπηρεσία, απλώς αξιολόγησε το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε η έρευνα την οποία διεξήγαγε το Υπουργείο Παιδείας και έθεσε τα γεγονότα σε κάποιο πλαίσιο.

Ενωρίτερα, ο  υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι η απόφαση για παραπομπή του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, για το περιεχόμενο των έργων του λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία.

   Τόσο ο υπουργός Παιδείας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δηλωσεις στο ΡΙΚ, ανέφεραν ότι το υπουργείο Παιδείας ήταν υποχρεωμένο να διατάξει έρευνα και να παραπέμψει το πόρισμα της, στη Νομική Υπηρεσία, με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν για διευθυντές σχολείων.

   Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε, στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ότι η άποψη του είναι ότι αυτοί οι κανονισμοί θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί.

   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σημείωσε, στην "Πρώτη Ενημέρωση", ότι το δικαίωμα καλλιτεχνικής έκφρασης είναι σεβαστό, αλλά όλοι πρέπει να αναμένουν τις αποφάσεις της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, που, καθηκόντως, κάλεσε τον καθηγητή να εκφράσει τις απόψεις του.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:10

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.