Επιβεβλημένη η στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, είπε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την ανάγκη για οικονομική στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με Βουλευτές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, στην παρουσία του Προέδρου του ΕΒΕΑ και του Αντιπροέδρου του ΚΕΒΕ.  

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας, ο κ .Ζαννέτου προέβηκε σε ενημέρωση για τα έργα και τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος για να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της εθνικής οικονομίας γενικότερα. «Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη υλοποίησης ενός οράματος που θα βασίζεται στην πράσινη ανάπτυξη, στην εκπαίδευση και την καινοτομία», προστίθεται.

«Επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα τρέχοντα ζητήματα της Αγίας Νάπας λόγω των νέων συνθηκών και δυσμενών εξελίξεων που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού», σημειώνεται.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, αναφέρεται, «τόνισε την ανάγκη στήριξης του επιχειρηματικού κλάδου και των εργαζομένων, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα καθώς και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσω προωθητικών δράσεων και πρωτοβουλιών».

Η Αγία Νάπα, σημείωσε ο Χρίστος Ζαννέτου «είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός Δήμος και ο δημοφιλέστερος προορισμός της Κύπρου, κάτι που   αποδείχθηκε και φέτος με την έναρξη των πτήσεων και τις αφίξεις τουριστών.  Γι’ αυτό η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης όλων των επιχειρήσεων του κλάδου της τουριστικής βιομηχανίας είναι επιβεβλημένη, καθώς και η υλοποίηση σημαντικών έργων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό όλων των υπηρεσιών και ειδικότερα του τουριστικού μας προϊόντος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και το  θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναλύθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η μεταρρύθμιση πρέπει να συμβάλει στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και να διασφαλίζει  τον ανταγωνιστικό ρόλο του Δήμου».

Οι Βουλευτές, ο Προέδρος του ΕΒΕΑ και ο Αντιπρόεδρος του  ΚΕΒΕ «διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο για τη συνεργασία τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και συμφώνησαν στον συντονισμό των ενεργειών για την καλύτερη δυνατή προώθηση των θεμάτων που απασχολούν την Αγία Νάπα και ευρύτερα την τοπική κοινωνία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση δεν παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ λόγω ειλημμένης υποχρέωσης τους και έχει καθοριστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Σύλληψη 21χρονου στη Λάρνακα για υπόθεση κατοχής και μεταφοράς αυτόματου πυροβόλου όπλου
08:21
Σχοινάς: Οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ, των ΗΠΑ και των δημοκρατιών μας
07:57
Μέτρα για ενίσχυση της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ
07:47
H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά - Στη Μητρόπολη από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα
07:33
Αυστραλία: Θα επιτραπούν εκ νέου τα ταξίδια προς και από το εξωτερικό εντός 2021
07:26
Γερμανία: Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 δεν συνιστά απειλή για τον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο
06:47
26 Οκτωβρίου
Στην Τουρκία το κοινοβούλιο ανανέωσε την εντολή προς την κυβέρνηση για τη διεξαγωγή διασυνοριακών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία κατά του ΙΚ
21:35
Στη Βιέννη, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν όταν 35χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες
21:33
Μητσοτάκης:Η Τουρκία στο τέλος της ημέρας θα καταλάβει ότι η επιθετική στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά
21:23
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν εγκαινίασε το μουσείο Ντρέιφους, σε μια πτέρυγα του σπιτιού του Εμίλ Ζολά
21:00
Στην Κύπρο ο Πάπας Φραγκίσκος 2 και 3 Δεκεμβρίου - Ακολουθεί επίσκεψη στην Ελλάδα
20:35
Μετέωρες είναι οι προσπάθειες για διορισμό απεσταλμένου στο Κυπριακό
20:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand