Αναμένεται κατεδάφιση των προπυλαίων της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας

Αναμένεται η κατεδάφιση του κτιρίου των προπυλαίων της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας με στόχο να εκλείψει η παρουσία τρωκτικών και η χρήση τους από άστεγους, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου.

Πρόσθεσε ότι «το ακίνητο της Διανελλείου περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Παιδείας μέσω ανταλλαγής με την Εκκλησία και συγκεκριμένα με την Μητρόπολη Κιτίου, με στόχο την ανέγερση καινούργιου σχολείου για κάλυψη των αναγκών και λύση του σοβαρού προβλήματος που υπάρχει με τον υπερπληθυσμό μαθητών στα γυμνάσια της πόλης και επαρχίας Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «η Σχολική Εφορία έχει ενημερώσει το  Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη νέου Γυμνασίου στην Λάρνακα και με αυτό το δεδομένο η αξιοποίηση του χώρου της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής είναι επιτακτική».

Για να προχωρήσει όμως η ανέγερση του νέου σχολείου, εξήγησε, «θα πρέπει να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή Υπουργείο Παιδείας, Δήμος Λάρνακας, Μητρόπολη Κιτίου και Σχολική Εφορεία της πόλης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «το κτίριο έχει κατεδαφιστεί τον Απρίλιο του 2015 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουν παραμείνει μόνο τα προπύλαια και η προτομή του Δημήτρη Διανέλλου, στην πρόσοψη του κτιρίου, με στόχο να συμπεριληφθεί στο νέο Γυμνάσιο που θα ανεγειρόταν».

Στο παρόν στάδιο, ανέφερε, «είμαστε στη διαδικασία κατεδάφισης των προπυλαίων και αναμένουμε την σχετική άδεια από τον Δήμο Λάρνακας» και σημείωσε πως «για την κατεδάφιση των προπυλαίων έχουμε στη διάθεση μας χρηματικό ποσό ύψους 40 χιλιάδων ευρώ που παραχωρήθηκε στη Σχολική Εφορεία από την Μητρόπολη Κιτίου».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο χώρος της Διανελείου Τεχνικής Σχολής έχει γεμίσει με τρωκτικά, αγριόχορτα και μπάζα ενώ το βράδυ χρησιμοποιείται από άστεγους, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «το πρόβλημα αυτό θα εκλείψει με την κατεδάφιση των προπυλαίων».

«Ταυτόχρονα, θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του Κράτους το χρηματικό ποσό για την ανέγερση του νέου σχολείου», κατέληξε.  

Εξάλλου με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας αναφέρει ότι «καθημερινά δεχόμαστε σωρεία παραπόνων από περιοίκους του τεμαχίου της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο. Παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες να διατηρήσουμε τον χώρο καθαρό, πέραν της άγριας βλάστησης, επιτήδειοι πετούν κατά τις βραδινές κυρίως ώρες μπάζα, κλαδέματα και ακαθαρσίες με αποτέλεσμα το τεμάχιο να βρίσκεται συνεχώς σε άσχημη κατάσταση».

Στην επιστολή σημειώνεται πως «το κτίριο της πρόσοψης εντός του τεμαχίου έχει εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται από άστεγους και τοξικομανείς. Η όλη κατάσταση ανησυχεί ιδιαίτερα τον Δήμο Λάρνακας, αφού τα τελευταία 6 χρόνια υπάρχει μια συνεχόμενη οχληρία στο κέντρο της πόλης».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας στην επιστολή του ζητά όπως ενημερωθεί ο Δήμος «αναφορικά με τον προγραμματισμό του Υπουργείου για το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης Γυμνασίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο, ούτως ώστε να επιλυθεί μόνιμα το πρόβλημα».

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:07

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Δεν θα παραστεί η Τουρκία στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.