Σχέδιο διαχείρισης του κορονοϊού για το χειμώνα θα παρουσιάσει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, σχέδιο για τη διαχείριση του κορονοϊού τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.


Αναμένεται να ανακοινώσει την ανάκληση έκτακτων εξουσιών που έχουν αποδοθεί στην κυβέρνηση όσον αφορά την Αγγλία στο πλαίσιο του περί Κορωνοϊού νόμου, τονίζοντας ότι είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο νέων lockdown.


Θα σημειώσει παράλληλα ότι η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό, έχοντας ως πρώτη γραμμή άμυνας τα εμβόλια, τα διαγνωστικά τεστ, την παρακολούθηση κρουσμάτων και μεταλλάξεων, καθώς και τις νέες θεραπείες.


Μεταξύ των εξουσιών που θα ανακληθούν θα είναι η εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για κλείσιμο τομέων της οικονομίας, όπως εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, η αυξημένη αρμοδιότητα για περιορισμούς σε εκδηλώσεις και συναθροίσεις, σε σχολεία και δομές παιδικής φροντίδας, αλλά και η ενισχυμένη εξουσία για κράτηση φορέων του κορονοϊού.


Άλλες έκτακτες αρμοδιότητες της κυβέρνησης, όπως η υποχρέωση φορέων του ιού να μένουν σε απομόνωση, θα διατηρηθούν.


Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα πει ότι διατηρείται και η επιλογή για επαναφορά της χρήσης μάσκας και για σύσταση περί τηλεργασίας, εφόσον το υπαγορεύουν οι συνθήκες το χειμώνα.
Ο κ. Τζόνσον δήλωσε: «Αυτοί οι εξαιρετικοί καιροί απαιτούν αναγκαία αλλά αδιάκριτα μέτρα. Αλλά είμαι αποφασισμένος να ξεφορτωθώ οποιεσδήποτε εξουσίες δε χρειάζονται πλέον λόγω των αμυνών των εμβολίων μας».


Ως προς τον εμβολιασμό, ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα πει ότι αναμένεται η τελική εισήγηση της Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης για την έναρξη του προγράμματος χορήγησης της τρίτης ενισχυτικής δόσης, όπως και η εισήγηση των αρχίατρων του Ην. Βασιλείου για τον εμβολιασμό κατά κορονοϊού στις ηλικίες 12-15 ετών.


Σύμφωνα με την Daily Telegraph, σε άλλη ανακοίνωση που αναμένεται προσεχώς θα υπάρξει απλούστευση του συστήματος «φωτεινού σηματοδότη» ως προς τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η πράσινη, η πορτοκαλί και η κόκκινη κατηγορία χωρών θα αντικατασταθούν από δύο κατηγορίες, με χώρες στις οποίες θα επιτρέπεται το ταξίδι και με χώρες στις οποίες θα απαγορεύεται.


Παράλληλα, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, θα καταργηθούν τα PCR τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους που ταξιδεύουν στο Ην. Βασίλειο από τις σημερινές «πορτοκαλί» χώρες

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Κοινή Δήλωση MED5 στη Μάλαγα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021
14:52
Αβέρωφ Νεοφύτου: Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση
14:46
Πυρά κατά του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
14:18
ΕΔΕΚ: Διεκδικεί η λύση να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών
14:10
Ελλάδα:Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
14:01
Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Βατί Λεμεσού
13:49
ΑΚΕΛ: Ορθά ο ΠτΔ ανέδειξε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά στην τοποθέτηση του έπρεπε να υπάρχει πρόταση για άρση του αδιεξόδου
13:27
Aπόλυτα ικανοποιημένος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το περιεχόμενο της ομιλίας του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
13:19
Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα
13:07
Η Αστυνομία προχώρησε σε 496 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις
12:39
Yπουργός Εργασίας:Στα σκαριά ειδικό σχέδιο για στήριξη θαλασσαιμικών που δεν λαμβάνουν την ειδική παροχή
12:25
Σταυροδρόμι της 7ης Τέχνης τα Χανιά μέσα από το 9ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου
12:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand