Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας ζήτησε να δει τον ΠτΔ - Την Τετάρτη η συνάντηση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει την Τετάρτη ο  'Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας Στήβεν Λίλι, κατόπιν αιτήματος του κυρίου Λίλι.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με αφορμή αναφορές τού βρετανού 'Υπατου Αρμοστή, η δική μας πλευρά έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση τις θέσεις της και το κοινό έδαφος το οποίο υπάρχει για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Μάριος Πελεκάνος είπε ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τη λύση του Κυπριακού, το οποίο είναι αυτό που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι ο κύριος Λίλι στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" έκανε ειδική αναφορά στην πρόσφατη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό.

Στη συνέντευξή του ο Βρετανός 'Υπατος Αρμοστής ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι απόπειρα επανεκκίνησης από το σημείο όπου διακόπηκαν οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά , αποτελεί συνταγή για μακρές και άκαρπες συζητήσεις. Διαβεβαίωσε από την άλλη ότι αυτό πού προωθεί η Βρετανία είναι αποκεντρωμένη ομοσπονδία και όχι συνομοσπονδία.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 08:36

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.