Προωθείται αναβάθμιση νομοθεσίας για λειτουργία βρεφικών και παιδικών σταθμών, δήλωσε η Υπ. Εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι προωθείται αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών με στόχο την παροχή υψηλής, ποιοτικής φροντίδας σε κάθε παιδί, που να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, μιλώντας την Κυριακή κατά την τελετή των εγκαινίων του Περιφερειακού Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού Μαραθάσας, η Υπουργός σημείωσε πως είναι διαπιστωμένο ότι η προσχολική αγωγή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού, καθώς θέτει τα θεμέλια σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία, στην οποία οι εμπειρίες έχουν καθοριστική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, στην εξέλιξη της μαθησιακής του ικανότητας και γενικότερα, στη δυνατότητα του ατόμου να πορεύεται στη ζωή με δύναμη και γνώση.

«Ακολουθώντας τις επικρατούσες τάσεις στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας, το κράτος, στηρίζει τη λειτουργία προγραμμάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, στα πλαίσια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, που διαχειρίζεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Από το Σχέδιο αυτό, ο Βρεφοπαιδοκομικός Σταθμός Μαραθάσας ενισχύθηκε οικονομικά το 2020 με ποσό ύψους €17.000 για κάλυψη μέρους των λειτουργικών και κεφαλαιουχικών εξόδων», είπε η κα. Αιμιλιανίδου.

Σημείωσε δε, ότι «η ωφελιμότητα από τη λειτουργία τέτοιων προγραμμάτων είναι πολύπλευρη, ειδικά σε ορεινές κοινότητες όπως οι δικές σας, αφού η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και οι ώρες λειτουργίας των προγραμμάτων επιτρέπουν την ένταξη, επανένταξη και παραμονή του αδρανούς – κυρίως γυναικείου – εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση της οικογένειας αλλά και στη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Σύμφωνα με την κα. Αιμιλιανίδου, «προωθείται αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών με στόχο την παροχή υψηλής, ποιοτικής φροντίδας σε κάθε παιδί, που να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες».

Ταυτόχρονα, στην ομιλία της η Υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει την πολύ σημαντική συμβολή των τοπικών Αρχών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:48

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Στη Νέα Υόρκη φθάνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Την Παρασκευή θα προσφωνήσει την 76η ΓΣ του ΟΗΕ
06:58
Γερμανία: Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοι της Άγγελα Μέρκελ
06:49
Για "σοβαρή κρίση" με τις ΗΠΑ που θα έχει επιπτώσεις και στο ΝΑΤΟ, κάνει λόγο ο ΥΠΕΞ Λε Ντριάν
06:30
18 Σεπτεμβρίου
Το ΥΠΠΑΝ εφαρμόζει μια νέα ενισχυμένη πολιτική για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, είπε ο Π. Προδρόμου
21:29
 Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μετέφερε στους πυρόπληκτους κατοίκους της Βαβατσινιάς ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
21:28
Εντείνται η διπλωματική κρίση που ξέσπασε μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας
20:41
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Δήμο ΑγίαςΝάπας
19:36
Δύο θάνατοι και 140 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν το Σάββατο
19:28
ROADPOL Safety Days - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
18:39
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν αποφάσισε να επιτρέψουν στα σχολεία μόνο τα αγόρια
18:01
Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δάλι για τα ασφαλτικά εργοστάσια
17:40
Από τις κατεχόμενες περιοχές τα αδασμολόγητα καπνικά, εκτιμά η Αστυνομία Λεμεσού
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand