Eπίθεση με «οπλισμένα drones» έναντια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ- Δεν υπάρχουν θύματα

Μια επίθεση με «οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» στόχευσε το βράδυ του Σαββάτου το Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ, κοντά στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών αυτής της πόλης στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική μονάδα του Ιρακινού Κουρδιστάν, διαβεβαιώνοντας ότι το περιστατικό δεν προκάλεσε θύματα.

Το αεροδρόμιο, όπου βρίσκεται μια αεροπορική βάση που στεγάζει στρατεύματα του διεθνούς αντι-τζιχαντιστικού συνασπισμού, «δεν υπέστη καμία ζημιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του αεροδρομίου, Αχμέντ Χοσιάρ.

«Δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με δύο οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενάντια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι άκουσε δύο ισχυρές εκρήξεις και αντίκρισε μαύρο καπνό στον ουρανό, και σειρήνες να ηχούν από το προξενείο των ΗΠΑ. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι άκουσαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στην περιοχή.

Η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ, ανέφερε αρχικά ότι τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η πρόσβαση στους χώρους του αεροδρομίου έχει αποκλειστεί από ισχυρή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας. Α

υτού του είδους οι επιθέσεις, με στόχο συγκεκριμένα αμερικανικά στρατεύματα και συμφέροντα στο Ιράκ, επαναλαμβάνονται τακτικά μέσα στους τελευταίους μήνες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αυτών των επιθέσεων, αλλά οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι για αυτές ευθύνονται φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

Η χρήση νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον διεθνή συνασπισμό, καθώς αυτά τα αεριωθούμενα μπορούν να μην αναχαιτίζονται από τις συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού του Τον Ιούλιο, μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφη εξαπολύθηκε ενάντια στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ερμπίλ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα άλλη επίθεση με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχε στόχο το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου και εκεί έχουν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες.

Ορκισμένοι εχθροί, Ιράν και ΗΠΑ, έχουν και οι δύο παρουσία ή συμμαχίες στο Ιράκ, όπου η Ουάσινγκτον διατηρεί δύναμη περίπου 2.500 στρατιωτών. Η χθεσινοβραδινή επίθεση έγινε την ημέρα που οι ΗΠΑ τίμησαν την 20η επέτειο της 11η Σεπτεμβρίου 2001, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων των τζιχαντιστών που σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 06:50

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.