Εκατοντάδες καταγγελίες οδηγών σε παγκύπριους τροχονομικούς ελέγχους της αστυνομίας

Σχεδόν στις χίλιες ανήλθαν οι καταγγελίες οδηγών στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων της Αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες κατά το τελευταίο διήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έλεγχοι συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων.

Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν συνολικά 968 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Από τις καταγγελίες αυτές ξεχωρίζουν 490 για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, 33 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και 5 για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, έγιναν 63 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, ενώ 20 οδηγοί καταγγέλθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Τέσσερα οχήματα κατακρατήθηκαν λόγω μηχανικών μετατροπών, ενώ άλλα 46 οχήματα καταγγέλθηκαν για παράνομη στάθμευση κατά τρόπο που εμπόδιζαν τη διέλευση άλλων οχημάτων ή πεζών. Δύο από αυτά ήταν σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης αναπήρων.

Όπως σημειώνεται, οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο συνεχίζονται καθημερινά με κύριο στόχο την εμπέδωση ορθής οδικής νοοτροπίας από τους χρήστες του δρόμου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στους δρόμους μας και την πρόληψη θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Παράλληλα, μέσω των περιπολιών και των ελέγχων αυτών, τα μέλη της Αστυνομίας παρέχουν τροχαίες διευκολύνσεις, αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια προς όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.    

Εξάλλου, όπως αναφέρεται, η Αστυνομία διενήργησε το βράδυ του Σαββάτου συντονισμένη επιχείρηση στη Λεμεσό, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, με τη συμμετοχή μελών της Τροχαίας Λεμεσού και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (ΕΟΜΟ) του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν συνολικά 128 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και κατακρατήθηκαν 5 οχήματα.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Κλάδος Επικοινωνίας του Αρχηγείου έγιναν 11 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και 6 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 26 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Επίσης 8 επιβάτες μοτοσικλετών καταγγέλθηκαν για μη χρήση προστατευτικού κράνους και πέντε οδηγοί καταγγέλθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τα  τέσσερα οχήματα κατακρατήθηκαν επειδή φέρονται να έχουν μηχανικές μετατροπές και το ένα επειδή οδηγείτο από ανήλικο, ηλικίας 17 ετών, χωρίς άδεια οδηγού.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:48

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Η κατάρρευση του αφγανικού στρατού 'μας κατέλαβε όλους εξαπίνης', δήλωσε ο YΠΑΜ των ΗΠΑ
21:42
Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στη Χλώρακα από φορείς και σύνολα
21:21
Δεν υφίσταται θέμα λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, λέει ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
21:19
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν στη Ρωσία Ρώσο χάκερ που είχε καταδικαστεί για απάτες στον κυβερνοχώρο
20:54
Κρεμλίνο: Δεν προβλέπεται υπογραφή συμφωνιών μετά το τέλος των συνομιλιών Πούτιν-Ερντογάν
20:21
Προχωρούν κανονικά με μέτρα την Τετάρτη οι γιατροί στα δημόσια νοσηλευτήρια
20:06
Βελτίωση της κατάστασης στα πρατήρια καυσίμων βλέπει ο Μπόρις Τζόνσον
19:37
117 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη, κανένας θάνατος
19:35
Συνάντηση Υπ. Υγείας με συντεχνίες ιατρών, αποφασίζουν τα ΔΣ για πραγματοποίηση ή όχι της στάσης εργασίας
19:15
Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης
18:54
Συνάντηση Μπόρις Τζόνσον με συγγενείς θυμάτων Covid
18:43
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλει να εξαλείψει τη μηνιγγίτιδα έως το 2030
18:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand