Κινητοποιήσεις συνταξιούχων εξήγγειλε η ΕΚΥΣΥ

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ:

Η ΕΚΥΣΥ έχει προγραμματίσει και θα πραγματοποιήσει Συνέδρια σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου καθώς και κινητοποιήσεις προσπαθώντας να ασκηθεί πίεση ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και παραμένουν άλυτα εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Όπως είναι γνωστό η ΕΚΥΣΥ έχει κάνει πάρα πολλά διαβήματα προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, χωρίς όμως να έχει  ανταπόκριση. Είναι για αυτό το λόγο που είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μέσα στον Ιούλιο αλλά αναβλήθηκαν λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Επομένως, αφού συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα, η  Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ αποφάσισε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προγραμματίσει μέτρα αντίδρασης σε μια προσπάθεια πίεσης προς την κατεύθυνση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων, όπως είναι η απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, η απαίτηση για βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους  άντρες χήρους καθώς επίσης και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις αδικαιολόγητα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και της Υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας. Ταυτόχρονα, η ΕΚΥΣΥ επιμένει να ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για συζήτηση των προβλημάτων που δημιουργούνται για το ακριβό κόστος των φαρμάκων μέσω του ΓΕΣΥ αφού πολλά φάρμακα δεν καλύπτονται.

Τα συνέδρια και οι κινητοποιήσεις  των συνταξιούχων  γίνονται και ενόψει της 1ης Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και από  την Διεθνή Οργάνωση Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της οποίας είναι μέλος η ΕΚΥΣΥ ως μέρα δράσης και αγώνα των ηλικιωμένων .  Η ΕΚΥΣΥ αξιοποιεί αυτή την επέτειο προβάλλοντας και απαιτώντας επίλυση των προβλημάτων από τη κυβέρνηση

Πρόγραμμα Επαρχιακών Συνεδρίων

-Αμμόχωστος στο οίκημα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας αύριο Πέμπτη 16/9/21 στις 9.30π.μ.

-Πάφος στο  οίκημα της ΠΕΟ την Τρίτη 21/9/21 στις 9π.μ.

-Λάρνακα  στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων στα Περβόλια την Πέμπτη 23/9/21 στις 9.30π.μ.

-Λεμεσός στο  οίκημα της ΠΕΟ την Δευτέρα 27/9/21 στις 9π.μ.

-Λευκωσία  στο οίκημα της ΠΕΟ την Τρίτη 28/9/21 στις 9π.μ.

Σε όλα τα Συνέδρια, στα οποία θα εγκριθούν υπομνήματα προς την κυβέρνηση, θα παρευρεθεί ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.