Συνεργασία ΡΙΚ με την κρατική τηλεόραση της Κίνας με αφορμή τη φιλοξενία του κρατικού κινεζικού καναλιού στην εκπομπή «Εμείς κι ο κόσμος μας»

Πριν από λίγες ημέρες ο Κινέζος πρέσβης στην Κύπρο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ κύριο Μιχάλη Μιχαήλ και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή κύριο Γρήγορη Μαλιώτη. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ των κρατικών καναλιών της Κύπρου και τη Κίνας με ανταλλαγή εκπομπών και προβολή ντοκιμαντέρ.

Η αρχή για την εν λόγω συνεργασία έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η καθημερινή εκπομπή «Εμείς κι ο κόσμος μας» με παρουσιαστή τον Λουκά Χάματσο, φιλοξένησε και παρουσίασε το κινεζικό κανάλι. Στη συγκεκριμένη εκπομπή φιλοξενήθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος της Κινεζικής πρεσβείας στη Λευκωσία, Γίνγκ Γιάο Γουάνγκ, ο οποίος παρουσίασε το φεστιβάλ πολιτιστικής πολυμορφίας και την ημέρα κινεζικής γλώσσας.

Εν συνεχεία, η κρατική τηλεόραση της Κίνας φιλοξένησε την εκπομπή «Εμείς κι ο κόσμος μας» στο πρόγραμμα της και μάλιστα παρουσιάστηκε σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων της Κινεζικής τηλεόρασης.

Αξίζει ν’αναφερθεί ότι στις 26 Οκτωβρίου ο Λουκάς Χάματσος θα συμπαρουσιάσει σε απευθείας μετάδοση με την κρατική τηλεόραση της Κίνας το Κυπρο – Κινεζικό συνέδριο με τίτλο «Διάλογος και Νέοι Ηγέτες», το οποίο διοργανώνει η Κρατική τηλεόραση της Κίνας. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα δημιουργήσει ταυτόχρονη γέφυρα επικοινωνίας σε Λευκωσία και Πεκίνο και θα μεταδίδεται ζωντανά και στις δύο χώρες.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:08

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Χαμας για την αποτυχία παράτασης της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα
21:51
Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας και το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών της Υφυπουργού Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλίας
21:26
Τη Δευτέρα η τελική θέση της κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
20:44
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίτευξη νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα
20:22
Το Ισραήλ επιδιώκει τη δημιουργία νεκρής ζώνης στα σύνορα με τη Γάζα
20:15
Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
20:05
Την επανέναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
18:35
"Πολύ σημαντική" χαρακτήρισε τη συμφωνία με Σιέβρον ο Νικόλας Παπαδόπουλος
18:02
Ρίσι Σούνακ: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα
17:30
Επέκρινε με τη γραβάτα του τον Σούνακ ο βασιλιάς Κάρολος
16:43
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 01/12/2023
16:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand