Πέφτει η αυλαία στο Τόκιο – Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η τελετή λήξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων

Αυλαία ρίχνει αύριο η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, η οποία χάρισε για ακόμα μία φορά μοναδικές στιγμές και έντονες συγκινήσεις.

Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώνονται αύριο με την τελετή λήξης, η οποία αναμένεται φαντασμαγορική με τη χρήση drones, προσφέροντας στο τηλεοπτικό κοινό μαγευτικά πλάνα. Ορισμένα κομμάτια της τελετής θα είναι οπτικογραφημένα λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας.

Η τελετή λήξης, διάρκειας τριών ωρών, θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο και θα σημάνει το τέλος μιας πολύ ιδιαίτερης διοργάνωσης εξαιτίας της πανδημίας. Η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές, η χρήση μάσκας από τους αθλητές, το καθημερινό τεστ κορονοϊού και η υποχρεωτική αποχώρηση αθλητών που βρέθηκαν θετικοί – μηδενίζοντας σε μια στιγμή χρόνια σκληρής προετοιμασίας – αποτέλεσαν μερικές από τις ιδιαιτερότητες αυτής της διοργάνωσης.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο θα περάσουν αύριο στην ιστορία μαζί με τις στιγμές συγκίνησης, χαράς, περηφάνειας, λύπης και απογοήτευσης, συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει σε τόσο μεγάλη ένταση.

Θέμα της τελετής λήξης θα είναι «Οι κόσμοι που μοιραζόμαστε», («Worlds we share»), εμπνευσμένο από το Ολυμπιακό πνεύμα, το οποίο ενώνει διαφορετικούς κόσμους και διαφορετικές κουλτούρες. Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η παρέλαση όλων των χωρών στο Ολυμπιακό στάδιο με σημαιοφόρους αθλητές. Η Κύπρος δεν θα παρελάσει με κάποιον από τους αθλητές της αφού όλοι οι αθλητές ήταν υποχρεωμένοι ν’ αποχωρούν από το Τόκιο το αργότερο 2 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στους αγώνες εξαιτίας των αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας.

Αφότου ολοκληρωθεί η παρέλαση των αθλητών, θα ακολουθήσει η υποστολή της Ολυμπιακής σημαίας και η παράδοση της στο Παρίσι, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024. Όταν η Γαλλία παραλάβει τη σημαία, θ΄ακολουθήσει ένα τελετουργικό μέσα από το οποίο θα δοθεί το στίγμα της γαλλικής κουλτούρας.

Αμέσως μετά θα σημάνει η λήξη των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων με το σβήσιμο της Ολυμπιακής Φλόγας, μιας φλόγας που θα σβήσει μεν τυπικά, αλλά θα παραμείνει αναμμένη στις καρδιές όλων όσων έχουν μέσα τους βαθιά ριζωμένα τα Ολυμπιακά ιδεώδη και πορεύονται με αυτά σε όλη τους τη ζωή.

Η τελετή λήξης θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και θα μεταδίδεται ζωντανά από το ΡΙΚ 2 και το ΡΙΚ HD με σχόλιο του Ηρόδοτου Μιλτιάδους.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αυγούστου 2021 - 13:15

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.