Τόκιο 2020: Θρίαμβος και πρόκριση στον τελικό του τουρνουά υδατοσφαίρισης από την Εθνική Ελλάδας

Στον τελικό του τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο βρίσκεται η Ελλάδα, διασφαλίζοντας το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της.Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 9-6 της Ουγγαρίας στον ημιτελικό  του ολυμπιακού τουρνουά και έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας της, ευελπιστώντας πως την Κυριακή στον τελικό η ιστορία θα γραφτεί και με χρυσά γράμματα.

Η αντίπαλος της Εθνικής θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Σερβία και Ισπανία.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Ελλάδα έχασε τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά η άμυνα ήταν για ακόμη μία φορά απροσπέλαστη. Μετά από 6,5 λεπτά αγώνα, ο Αργυρόπουλος αξιοποίησε την τέταρτη ποινή που κέρδισε η ελληνική ομάδα και άνοιξε το σκορ και αμέσως μετά ο Γκιουβέτσης διπλασίασε τα τέρματα, όμως ο Βάμος μείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.

Ο Αργυρόπουλος με μία πολύ ωραία και δύσκολη ενέργεια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, όμως λίγο αργότερα η Ουγγαρία μείωσε σε 3-2, το οποίο δεν άλλαξε ως τη λήξη του ημίχρονου.

Η Ουγγαρία βελτιώθηκε κάπως στον παίκτη παραπάνω στην τρίτη περίοδο και κατάφερε δύο φορές να ισοφαρίσει, αλλά ο Στέλιος Αργυρόπουλος συνέχισε να δίνει πολύτιμες λύσεις και η Ελλάδα πήρε προβάδισμα με 6-5 στο τελευταίο καθοριστικό οκτάλεπτο. Ο Μάνχερτς σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε ξανά. Στη συνέχεια, ο Φουντούλης πέτυχε το 7-6 και ο Βλαχόπουλος σε παραπάνω έφερε την γαλανόλευκη στο συν 2 (7-5), περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ο Ντένες Βάργκα μείωσε προσωρινά, αλλά ο Κώστας Γκιουβέτσης και ο Δημήτρης Σκουμπάκης, «σφράγισαν» τον ελληνικό θρίαμβο με 9-6.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αργυρόπουλος (π.π.), 2-0 Γκιουβέτσης (π.π.), 2-1 Βάμος (π.π.), 3-1 Αργυρόπουλος (π.π.), 3-2 Ζάλανκι (περιφέρεια), 3-3 Πάστορ (π.π.), 4-3 Αργυρόπουλος (π.π.), 4-4 Μάνχερτς (π.π.), 5-4 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-5 Μάνχερτς (π.π.), 6-5 Φουντούλης (περιφέρεια), 7-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-6 Βάργκα (π.π.), 8-6 Γκιουβέτσης (π.π.), 9-6 Σκουμπάκης (περιφέρεια).
Διαιτητές: Γκόλντενμπεργκ (ΗΠΑ), Βοεβόντιν (Ρωσία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ, Μάνχερτς 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Ερντελι, Βάργκα 1, Μέζεϊ, Χαράι

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Αυγούστου 2021 - 12:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.