Το ΕΒΕ Πάφου για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων για την επαρχία

Στην εκτίμηση ότι η η νέα μελέτη που έχει εισηγηθεί το ΕΒΕ Πάφου σε σχέση με τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου, προέβη ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, είχε θέσει στις προτεραιότητες του 3- 4 έργα τα οποία χαρακτηρίζονται «υπερτοπικής σημασίας» και τα οποία συνεχώς προωθεί με επαφές τόσο με Υπουργούς όσο και με αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Είπε ακόμη πως στην τελευταία τους σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών το Υπουργείο αποδέχτηκε την πρόταση του Επιμελητηρίου Πάφου όσον αφορά τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας.

Η προτεινόμενη νέα όδευση, ανέφερε ο κ. Στυλιανού, καθησυχάζει τα αρμόδια τμήματα που έφεραν τις ενστάσεις όπως την Υπηρεσία Θήρας και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Πρόσθεσε επίσης, πως με την νέα όδευση του οδικού δικτύου αποφεύγεται η περιοχή Natura και ο επηρεασμός της κοίτης του ποταμού Έζουσας περιορίζεται στο ελάχιστο αφού έχει επιλεγεί το πιο στενό σημείο της κοίτης.

Πρόσθεσε πως νέα μελέτη ειδικής οικολογικής αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε, «προωθούμε την υλοποίηση του έργου Τάφοι των Βασιλέων μέχρι τα Πότιμα», προσθέτοντας ότι το ρυθμιστικό σχέδιο έχει περάσει από το φορέα των κυκλοφοριακών μελετών, αναμένονται κάποιες μικροαλλαγές και θα προωθηθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά σχέδια. 

Όσον αφορά την  πρόοδο του σχεδιασμού του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων – Κόλπου των Κοραλλίων ο κ. Στυλιανού είπε πως για τον συγκεκριμένο δρόμο έχουν ολοκληρωθεί, το επικαιροποιημένο ρυθμιστικό σχέδιο και οι απαιτούμενες μελέτες (περιβαλλοντική και ηχορύπανσης) και έχει τεθεί ενώπιον του Τμήματος Κυκλοφοριακών Μελετών για εξέταση.

Μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω θα ανατεθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε ιδιώτη μελετητή, η εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων, πρόσθεσε.

Για τη Μαρίνα της Πάφου ο κ. Στυλιανού είπε πως το ΕΒΕ ασχολείται σχολαστικά με αυτό το έργο.  Μετά είπε και την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών θα προχωρήσει η κατακύρωση της προσφοράς με τον επιτυχόντα προσφοροδότη για να ξεκινήσει και η μελέτη που αφορά τη συνδυαστική ανάπτυξη στην περιοχή Πότιμα που αφορά την υποδομή υποδοχής κρουαζιεροπλοίων και την Μαρίνα της Πάφου. 

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΒΕ έχει ενημερωθεί πως μετά από 1- 2 μήνες θα ξεκινήσει το έργο του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 15:07

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας
18:27
Ισπανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα
18:06
Αστέρας - Ολυμπιακός 0 - 2 : Κορυφή με Τικίνιο - Αγκιμπού
17:59
Ελλάδα-κορονοϊός:1.100 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι – Στους 337 οι διασωληνωμένοι
17:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand