Το δίτομο βιβλίο του συγγραφέα Νεάρχου Νεάρχου «Μακάριος, δραματική πορεία»παρουσιάσθηκε χθες βράδυ στην Πάφο

Πεπεισμένος ότι ο βασικός λόγος των διαφορών του Μακαρίου με τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις ήταν ότι οι τελευταίες λόγο της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν μπορούσαν να ασκήσουν εθνική πολιτική εμφανίσθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου «Μακάριος, δραματική πορεία.» Το δίτομο βιβλίο του συγγραφέα Νεάρχου Νεάρχου «Μακάριος, δραματική πορεία» που αποτελεί έκδοση της μητρόπολης Πάφου παρουσιάσθηκε απόψε , ανήμερα της επετείου του θανάτου του εθνάρχη.

Ο κ. Νεάρχου ανέφερε ότι αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος αντιπαράθεσης του Μακαρίου με τις τότε Ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες τον παρουσίαζαν ανακόλουθο. Η αλήθεια, πρόσθεσε, είναι ότι ο Μακάριος τηρούσε πάντα όσα συμφωνούνταν αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις ανέτρεπαν τους σχεδιασμούς λόγο των συμμαχικών τους δεσμεύσεων. Είπε ακόμη μέσα από έγγραφα και ντοκουμέντα ανατρέπονται όσα κατά καιρούς διαδίδονται ότι ο Μακάριος εκδίωξε την Ελληνική Μεραρχία ή ότι ο Μακάριος απέρριψε το σχέδιο Ατσενσον.

Ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε ότι το βιβλίο δίνει έμφαση σε εκείνες τις περιπτώσεις που κατηγορείται ο Μακάριος ότι ενέδωσε σε πιέσεις ή ότι κακώς ήρθε σε συμφωνίες για κάποιες πτυχές του Κυπριακού. Ο συγγραφέας δίνει, συνέχισε ο μητροπολίτης Πάφου όλες τις μαρτυρίες και τα κείμενα για τις αποφάσεις του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Όσοι θέλουν να αποδημήσουν τον Μακάριο και να του αποδώσουν ευθύνες για όσα άλλοι ευθύνονται παίρνουν την απάντηση τους κατά την έκφραση του.

Το βιβλίο παρουσίασε ο διευθυντής του Κυπριακού κέντρου μελετών Χρήστος Ιακώβου ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Ανδρέας Θεοδώρου πρόεδρος της οργάνωσης αντιστασιακών Πάφου και ο ίδιος ο συγγραφέας . Την εκδήλωση την οποία συντόνιζε ο Πάρης Ποταμιτης παρακολούθησαν ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζοπουλος, ενώ περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία του Σωκράτη Τερπιζη και ύμνους από την βυζαντινή χορωδία της μητρόπολης Πάφου.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 07:09

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand