Στον αέρα οι δημοτικές εκλογές . Η Κυβέρνηση επαναφέρει τον Σεπτέμβριο το θέμα μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Με την επανέναρξη των εργασιών της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση θα επαναφέρει το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό καταγράφεται στα τρία κυβερνητικά νομοσχέδια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση τίθεται ως προϋπόθεση για την άντληση κονδυλίων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δήλωσε ακόμη ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί τη θέση ότι ο πιο πρόσφορος τρόπος υλοποίησης της μεταρρύθμισης είναι να υπάρξει αναβολή των επερχόμενων εκλογών του Δεκεμβρίου. Χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση ως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, που θα δώσει τη δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει πού βρίσκεται το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Νουρής είπε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης παραμένει αμετάθετος για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας ότι είναι υποχρέωση και υπόσχεση της πολιτείας απέναντι στους πολίτες: να δημιουργήσουμε σύγχρονους, ισχυρούς και βιώσιμους Δήμους, οι οποίοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των ίδιων των δημοτών, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

"Με την επανέναρξη των εργασιών της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση θα επαναφέρει το θέμα, όπως αυτό καταγράφεται στα τρία κυβερνητικά νομοσχέδια.  Επαναλαμβάνω ότι η ανάγκη για άμεση προώθηση και των τριών νομοσχεδίων καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική αν λάβουμε υπόψη ότι η μεταρρύθμιση τίθεται ως προϋπόθεση για την άντληση κονδυλίων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Βάσει του Σχεδίου, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2024. Εάν αυτό δεν συμβεί θα επηρεαστεί το σύνολο των κονδυλίων του Ταμείου" σημείωσε.    Ο Υπουργός επισήμανε πως για να είναι εφικτό το ορόσημο της εφαρμογής περί τα μέσα του  2024,  η ψήφιση των τριών νομοσχεδίων πρέπει προχωρήσει στη Βουλή πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

  Η Κυβέρνηση, ανέφερε, συνεχίζει να διατηρεί τη θέση ότι ο πιο πρόσφορος τρόπος υλοποίησης της μεταρρύθμισης είναι να υπάρξει αναβολή των επερχόμενων εκλογών του Δεκεμβρίου ώστε, στο διάστημα μέχρι και τον Μάιο του 2024, να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες μεταβατικές διεργασίες από τα υφιστάμενα Συμβούλια, τα οποία γνωρίζουν, αλλά και συμμετέχουν στον διάλογο για τη μεταρρύθμιση. "Η απόφαση ανήκει πλέον ξεκάθαρα στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Οι πολίτες αναμένουν την ψήφιση των τριών νομοσχεδίων, ώστε να καταστεί πραγματικότητα η υλοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, που θα δώσει τη δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η εκταμίευση των γενναιόδωρων παροχών του Ταμείο Ανάκαμψης», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 07:15

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Περισσότερες από 200 συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση
16:10
Σε συναγερμό το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει διαδήλωσης υποστηρικτών Τραμπ
16:08
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
15:13
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προβαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το Nautical Geo
14:32
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ - Μπορέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
14:16
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 21 τραυματίες σε ξεχωριστές εκρήξεις
13:39
ΥΠΕΣ: Μετά την αναβολή των τοπικών εκλογών άνοιξε ο δρόμος για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
13:19
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
12:51
Με τη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Αίγυπτο η πολυεθνική άσκηση Bright Star 2021
12:30
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 76η ΓΣ του ΟΗΕ
12:08
Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα (εικόνες)
11:43
Aφγανιστάν:Δύο εκρήξεις στην Καμπούλ, αρκετοί τραυματίες
11:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand