Πανεπιστήμιο Κύπρου:Επάνοδος με φυσική παρουσία κάτω από ειδικά σχέδια προσαρμογή

Με κύριο στόχο την ενημέρωση φοιτητών/τριών για τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, μέλη του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στην εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021. Στην εκπομπή που μεταδιδόταν ζωντανά από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, συμμετείχαν, η Ανώτερη Βοηθός και Υπεύθυνη του Γραφείου Δανεισμού και Εξυπηρέτησης του Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», κα Άντζιη Μάτσα, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Μενέλαος Μενελάου και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος, Ανώτερος Λειτουργός κ. Άκης Σωφρονίου.

Ο κ. Σωφρονίου αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού έως σήμερα και στην έναρξη της λειτουργίας, από την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, του “walk-in” εμβολιαστικού κέντρου στην Πανεπιστημιούπολη σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό τη διευκόλυνση των φοιτητών/τριών του, του προσωπικού του και του κοινού για εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής, είπε, επέδειξαν ενδιαφέρον πέραν των 100 ατόμων κι αυτό, όπως τόνισε, είναι πολύ ενθαρρυντικό, καθώς η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, λαμβάνοντας, βεβαίως υπόψη, τα σχετικά πρωτόκολλα. Ο κ. Σωφρονίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Ταμείο Αλληλεγγύης Φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο στηρίζει διαχρονικά φοιτητές/τριες που μπορεί να χρειαστούν οικονομική στήριξη.

Τους λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ψηλά στην ατζέντα των επιλογών των νεοεισερχομένων φοιτητών/τριών, ανέλυσε ο κ. Μενελάου. Μίλησε για τα προγράμματα σπουδών, τους κλάδους με την περισσότερη ζήτηση στην αγορά εργασίας, τις δράσεις των Φοιτητικών Ομίλων, το πλέγμα υπηρεσιών στήριξης της φοιτητικής κοινότητας, τη διασύνδεση της κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο και πόσο ικανοποιεί το Ανώτατο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα το ποσοστό εργοδότησης των αποφοίτων του μετά το πέρας των σπουδών τους. Παρότρυνε και ενεθάρρυνε επίσης τη

εμπλοκή τους στα προγράμματα κινητικότητας “ΥUFE και Erasmus+”, εξηγώντας τους λόγους και τα οφέλη που απορρέουν από τέτοιες συμμετοχές.

Η κα Μάτσα εξέφρασε την ευαρέσκεια του Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» στην επιλογή εκ μέρους της Πολιτείας να το επισκεφθούν ως σημείο αναφοράς, τόσο η Πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, όσο και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Paschal Donohoe στις πρόσφατες επισκέψεις τους στην Κύπρο. Προέβη δε σε εκτενή αναφορά τόσο για το αρχιτεκτονικό σχέδιο, τους δωρητές Έλλη και Στέλιο Ιωάννου, τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τις επιδιώξεις, τις συνέργειες και συνεργασίες του Κέντρου, όσο και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τόσο στο παιδικό τμήμα, είτε γενικότερα στη Βιβλιοθήκη από την έναρξή της το 2018 μέχρι σήμερα. Η κα Μάτσα αναφέρθηκε και στα ωράρια λειτουργίας του Κέντρου, στον τρόπο απόκτησης κάρτας μέλους, καθώς και στο νεοσύστατο κέντρο «Europe Direct Λευκωσίας – Πανεπιστημίου Κύπρου».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έγιναν αναφορές και στις υπηρεσίες που προσφέρει το Αθλητικό Κέντρο στην Πανεπιστημιούπολη, στα επιλεγόμενα μαθήματα αθλητισμού προς όλους/ες τους φοιτητές/τριες και στην πληθώρα ομαδικών και ατομικών αθλημάτων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην μεγάλη επιτυχία σε πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, αλλά και στην παρουσία αθλητών/τριών σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε διεθνείς διοργανώσεις Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εκπομπές «Λόγου και Αντίλογου» μπορούν να επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.ucy.ac.cy/el/logos

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 12:57

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας
18:27
Ισπανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα
18:06
Αστέρας - Ολυμπιακός 0 - 2 : Κορυφή με Τικίνιο - Αγκιμπού
17:59
Ελλάδα-κορονοϊός:1.100 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι – Στους 337 οι διασωληνωμένοι
17:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand