Επιστολή προς τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στην ΚΣΣΕ για Αμμόχωστο από Τορναρίτη

O Bουλευτής Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), απέστειλε την Τετάρτη επιστολή προς τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στην ΚΣΣΕ αναφορικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και με την οποία στηλιτεύει υποστηρικτικές προς την Τουρκία ενέργειες συγκεκριμένων κρατών εις βάρος της Κύπρου, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο και στις αξίες και αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή στην επιστολή του, ο κ. Τορναρίτης στηλιτεύει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα για να συμμετάσχει στους «εορτασμούς» για την 47ή επέτειο της τουρκικής εισβολής και την ανακοίνωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ για την αλλαγή του καθεστώτος τμήματος που αντιστοιχεί στο 3,5% της περίκλειστης περιοχής από στρατιωτική σε αστική ζώνη.

Προκλητικά, αναφέρει ο κ. Τορναρίτης, η Τουρκία και η υποτελής διοίκησή της στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου «προσκαλούν» τους νόμιμους Ελληνοκύπριους κατοίκους της πόλης να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, αιτούμενοι την αποκατάσταση των περιουσιών τους ενώπιον της «Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας».

Οι προκλήσεις αυτές, επισημαίνει ο Κύπριος βουλευτής, αποτελούν μέρος των αξιώσεων της Τουρκίας για λύση «δύο κρατών». Συνιστούν δε, τονίζει o κ. Τορναρίτης, κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύουν τις οιεσδήποτε προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου διαπραγματευτικού πλαισίου του ΟΗΕ.

Η απάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας ήταν ισχυρή και ξεκάθαρη και καλεί σε άμεση ανάκληση των αποφάσεων της Τουρκίας για την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, υπογραμμίζει ο κ. Τορναρίτης. Συναφώς δε στηλιτεύει υποστηρικτικές προς την Τουρκία ενέργειες συγκεκριμένων κρατών εις βάρος της Κύπρου, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο και στις αξίες και αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 18:02

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.