Έμπρακτη η στήριξη προς ΟΚΥπΥ και νοσηλευτήρια, απαντά το Υπ. Υγείας στο ΑΚΕΛ

Η στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς τον ΟΚΥπΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι έμπρακτη και ουσιαστική, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που όλοι, πολιτεία, πολιτικά κόμματα και κοινωνία, καλούμαστε με συλλογική προσπάθεια να διαχειριστούμε την πανδημία, αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς το ΑΚΕΛ το Υπουργείο Υγείας.

"Προς απάντηση στους σημερινούς μηδενιστικούς ισχυρισμούς του Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά μόνο μερικές από τις ενέργειες που έγιναν για ενίσχυση των νοσοκομείων" σημειώνει και αναφέρεται στην ετοιμασία και συνεχή επικαιροποίηση πλάνου διαχείρισης των κλινών από τον ΟΚΥπΥ, σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενεργοποιείται στη βάση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, με δυνατότητα για ανάπτυξη μέχρι 400 κλινών σύμφωνα με τις ανάγκες και στο ότι αναγνωρίζοντας ότι στην προσπάθεια για διαχείριση της πανδημίας, ρόλο έχουν να διαδραματίσουν όλοι οι επαγγελματίες υγείας, καλούνται και ενισχύουν την προσπάθεια των συναδέλφων τους και οι ιδιώτες ιατροί συγκεκριμένων σχετικών με την COVID ειδικοτήτων.

Επίσης, αναφέρεται στη θέσπιση διαδικασίας, μέσω της οποίας τα θετικά περιστατικά τυγχάνουν χειρισμού από τους Προσωπικούς Ιατρούς και εάν κριθεί απαραίτητο παραπέμπονται για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, στην λειτουργεία Ιατρείων Βραχείας Νοσηλείας, όπου γίνεται η διαλογή και ο χειρισμός των ύποπτων περιστατικών, στην ενίσχυση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με Προσωπικούς Ιατρούς, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, στην στελέχωση τηλεφωνικού κέντρου με Προσωπικούς Ιατρούς, σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, την παραπομπή ασθενών άλλων παθήσεων στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των κλινών στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας.

Το Υπουργείο αναφέρει ακόμη ότι σε όλα τα νοσηλευτήρια, υπάρχει επάρκεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων για την περίθαλψη όλων των ασθενών και σε καμία φάση της πανδημίας δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις και σημειώνει την ολοκλήρωση του 2ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και εξοπλισμό με κλίνες και άλλα απαραίτητα αναλώσιμα για τη λειτουργία του και στην καθημερινή επικοινωνία και συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους, περιλαμβανομένων και εκπροσώπων των επαγγελματιών υγείας, για εντοπισμό, καταγραφή και επίλυση έκτακτων προβλημάτων, ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"Βασική έγνοια του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης εν γένει είναι η σωστή και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Εξ αρχής, η Κυβέρνηση στήριξε τη στρατηγική της για τη διαχείριση της πανδημίας στη θέση ότι πρέπει να προφυλαχθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα οι ανθρώπινες ζωές. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν όλες οι ενέργειες" σημειώνεται.

Τέλος, το Υπουργείο καλεί για ακόμα μια φορά, "όλους να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και να αποφεύγουν, με ανυπόστατους ισχυρισμούς, να δημιουργούν εντυπώσεις και να προκαλούν αναστάτωση στους πολίτες. Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους, με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, να συμβάλουν στο μεγάλο εγχείρημα αντιμετώπισης της πανδημίας, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας σε ολόκληρη την κοινωνία".

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2021 - 18:03

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.