ΥΠΠΑΝ σε ΠΣΕΜ: Παραμένουμε σε εγρήγορση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, σε αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με την πανδημία να συνεχίζεται και μάλιστα με τη μορφή επιθετικής μετάλλαξης. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο υπολογίζει στην υπεύθυνη στάση της μαθητικής κοινότητας η οποία, μαζί με τη συμβολή και των εκπαιδευτικών, επέτρεψε, παρά τις δυσκολίες, να ολοκληρωθεί ομαλά η προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Προδρόμου προήδρευσε σήμερα στο Υπουργείο, σύσκεψης με τη Γραμματεία της ΠΣΕΜ.

Σημαντικό ρόλο, είπε ο κ. Προδρόμου, παίζει η εμπειρία που έχει αποκτηθεί, ενώ την άμυνά μας ενισχύει αποφασιστικά η δυνατότητα εμβολιασμού.

Ενημερώνοντας για το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι, όπως και σε όλους τους άλλους χώρους όπου θα παρευρίσκεται σημαντικός αριθμός προσώπων, στα σχολεία θα απαιτείται υγειονομικό πιστοποιητικό SafePass, δηλαδή είτε εμβολιασμός, είτε ανάρρωση μετά από νόσηση, είτε αρνητικό αποτέλεσμα Rapid Test.

Ενημέρωσε την ηγεσία της ΠΣΕΜ ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά προγραμματίζονται στα σχολεία ενημερωτικές παρουσιάσεις από ειδικούς σχετικά με την πανδημία και τα οφέλη του εμβολιασμού, όπως επίσης και επισκέψεις κινητών συνεργείων για επιτόπου εμβολιασμό μαθητών/-τριών.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι περιοδείες κινητών συνεργείων για δωρεάν διαγνωστική εξέταση Rapid Test σε μαθητές/-τριες, με την επισήμανση ωστόσο ότι το Υπουργείο ευνοεί και προωθεί τον εμβολιασμό, ως την επιστημονικά προτεινόμενη λύση που θα επιτρέψει σε όλους να νιώθουν ασφάλεια και στα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα με φυσική παρουσία.

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε ακόμη για τη διενέργεια μιας επιστημονικής έρευνας σε όλα τα σχολεία σχετικά με τυχόν ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις από την πανδημία, η οποία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή ψυχολόγων και άλλων κοινωνικών επιστημόνων που λειτούργησε υπό την προεδρία του Καθηγητή, Κωνσταντίνου Φελλά στο πλαίσιο της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε τη συνεργασία της ΠΣΕΜ για την αποτροπή εκτρόπων ή και άλλων ανεπιθύμητων εκδηλώσεων που παίρνουν τη μορφή “εθίμου” με την έναρξη των μαθημάτων και στιγματίζουν άδικα τη μαθητική κοινότητα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν και κυρώσεις για όσους/όσες μαθητές/-τριες τυχόν παρεκτραπούν. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης και ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ηλίας Μαρκάτζιης.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αυγούστου 2021 - 18:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.