Αναβαθμίζεται η παραδοσιακή λαϊκή αγορά Πάφου

Ακόμη ένα έργο που θα συμβάλει στη περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της πόλης, εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης.

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι η Κριτική Επιτροπή του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση – Εξωραϊσμό της Παραδοσιακής Αγοράς – Λαϊκής Γειτονιάς προχώρησε στο άνοιγμα των σφραγισμένων φακέλων, οι οποίοι περιείχαν τα στοιχεία ταυτότητας των συμμετεχόντων και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού.

Πρόσθεσε πως 1ο Βραβείο δεν απονεμήθηκε, το 2ο Βραβείο είναι για τη μελέτη με κωδικό αναφοράς 48384 και απονεμήθηκε στην Ομάδα Μελέτης OCD+A Studio (Νέαρχος Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Σοφία Μπαγιαρτάκη) και Ελευθέριος Βομβολάκης.
Ακόμη το 3ο Βραβείο είναι για τη μελέτη με κωδικό αναφοράς 10237 και απονεμήθηκε στην Ομάδα Μελέτης που απαρτίοζυν οι Ρένος Μάρκου, Νεόφυτος Λεμονάρης, Ιωάννα Κούρτη, Χαράλαμπος Κάντας, Βάσος Παναγιώτου, Δημήτρης Πολυκάρπου.

Και τέλος ο έπαινος δόθηκε στη μελέτη με κωδικό αναφοράς 27118, της Ομάδας Μελέτης που απαρτίζεται από τους Αιμίλιο Κουτσοφτίδης, Koutsoftides Architects.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, ο  Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός έχει ως σκοπό την αναζωογόνηση και την ανάδειξη της Παραδοσιακής Αγοράς στο κέντρο της Πάφου.

Με την πρόταση, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναδεικνύεται η σημασία της εμπορικής διαδρομής Λεωφόρος Μακαρίου – Μητροπολίτου Πάφου Χρυσάνθου, ως κύρια εμπορική διαδρομή στο αστικό κέντρο της πόλης με πρόθεση την οργάνωση ενός ανοιχτού εμποροψυχαγωγικού κέντρου.

Η διαδρομή αυτή θα συνδέσει/ αρθρώσει / οργανώσει τους εκατέρωθεν πεζοδρόμους και θα οδηγήσει τον περιπατητή στην Λαϊκή Γειτονιά ως την κύρια εστία παραδοσιακής εμπορικής δραστηριότητας.

Η πρόταση περιλαμβάνει αποκατάσταση των όψεων στην περιοχή μελέτης και στοιχεία αστικού εξοπλισμού που συμβάλουν στην ενίσχυση του χαρακτήρα της περιοχής.

Λεπτομέρειες αναφορικά με την τελετή απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αυγούστου 2021 - 15:10

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Η ΥΔΔΤ κα Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας
19:14
Ράλι Κύπρος: Προηγείται ο Γαλαταριώρτης, εγκατέλειψε ο Νάσερ (βίντεο)
18:40
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία
18:11
Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο ΜΕD5 και μεταναστευτικό
18:11
Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο . Το θέμα έληξε
18:04
Επιστρέφει η «Παραδοσιακή βραδιά στο ΡΙΚ» (trailer)
18:01
Ελλάδα: 1.853 νέα κρούσματα σήμερα, 333 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand