Υποψήφιος Πρόεδρος για 4η συναπτή προεδρική θητεία ο Ντανιέλ Ορτέγα

Το κυβερνών κόμμα στη Νικαράγουα ενέκρινε χθες Δευτέρα, ομόφωνα, την υποψηφιότητα του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, 75 ετών, για 4η συναπτή θητεία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Το συνέδριο του κόμματος Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) ενέκρινε επίσης την υποψηφιότητα της συζύγου του, της Ροσάριο Μουρίγιο, για μια δεύτερη συναπτή θητεία στην αντιπροεδρία.

Ο Ντανιέλ Ορτέγα, ο πρώην ηγέτης των σαντινιστών ανταρτών που είχε κυβερνήσει τη χώρα από το 1979 ως το 1990, επέστρεψε στην εξουσία το 2007.

Επτά επίδοξοι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης για την προεδρία έχουν συλληφθεί από τις αρχές του Ιουνίου δυνάμει νόμων που υιοθετήθηκαν στα τέλη του 2020 και επιτρέπουν τη φίμωση της αντιπολίτευσης.

Οι νόμοι και το κύμα συλλήψεων έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Η Κριστιάνα Τσαμόρο, που θεωρείτο η πιο σοβαρή αντίπαλος του προεδρικού ζεύγους, ήταν η πρώτη που τέθηκε υπό κράτηση. Είναι κόρη της Βιολέτας Τσαμόρο Μπάριος, η οποία είχε νικήσει τον Ντανιέλ Ορτέγα στις εκλογές του 1990.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε χθες κυρώσεις στη Ροσάριο Μουρίγιο, έναν γιο του κ. Ορτέγα και έξι στελέχη του Νικαραγουανού κρατικού μηχανισμού προσάπτοντάς τους ευθύνες για τις "σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που βλέπει στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Αυγούστου 2021 - 08:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.