Σχεδόν διπλάσιο ενδιαφέρον για εμβολιασμό στο walk-in του ΤΕΠΑΚ

Η πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ για φυσική παρουσία στις τάξεις μόνον όσων κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από Covid-19, φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αύξηση που παρατηρήθηκε σήμερα στο «walk-in» εμβολιαστικό κέντρο, που λειτούργησε και σήμερα για το Πανεπιστήμιο.

Πέραν των 40 φοιτητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας εκδήλωσαν διαδικτυακά το ενδιαφέρον τους και προσήλθαν, στο κτίριο «Τάσσος Παπαδόπουλος», που λειτούργησε ως εμβολιαστικό κέντρο από τις 8.30 μέχρι τις 10.00, για την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, ενώ άλλοι 20 φοιτητές εμβολιάστηκαν με την 2η δόση.

Ο σχεδόν διπλασιασμός του ενδιαφέροντος για εμβολιασμό διαπιστώνεται μέσα από τις προηγούμενες τρεις φορές που λειτούργησε το «walk –in» εμβολιαστικό κέντρο του ΤΕΠΑΚ, στις 29 Ιουλίου, 6 Αυγούστου και 19 Αυγούστου, όπου είχαν προσέλθει 24,18 και 24 φοιτητές αντίστοιχα (σύνολο 106 φοιτητές).

Το εμβολιαστικό κέντρο αφορά τόσο φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΤΕΠΑΚ αλλά και φοιτητές των άλλων δυο δημόσιων πανεπιστήμιων, ενώ νέες ημερομηνίες λειτουργίας του δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Όσοι προσήλθαν σήμερα για την 1η δόση του εμβολίου, θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα τους, μέχρι να παρέλθουν οι τρεις εβδομάδες από την ημέρα εμβολιασμού τους.

Σημειώνεται ότι από τις αποφάσεις που λήφθηκαν από τη Σύγκλητο επηρεάζονται και οι διαμένοντες στις φοιτητικές εστίες, αφού όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαμονή επιτρέπεται με κατοχή Safe pass, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων από την ημερομηνία εμβολιασμού) ή πιστοποιητικό νόσησης (με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσης) ή πιστοποιητικό αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RAPID) (με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών).

Χθες, ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, κάλεσε γι ακόμη μια φορά τους φοιτητές και γενικότερα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, να προχωρήσουν σε εμβολιασμό, διαμηνύοντας ότι η απόφαση της Συγκλήτου υλοποιείται με αποφασιστικότητα, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αυγούστου 2021 - 13:57

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιανουαρίου
ΠτΔ: Ικανοποιημένος από την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τη λειτουργία της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού
16:35
Ουκρανία: Ετοιμότητα Τζόνσον για «ειλικρινή διπλωματία» μα και προειδοποίηση προς Πούτιν αν επιλέξει «αιματοχυσία»
16:30
Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Πάει Υπουργικό το μέτρο "Test to Stay" για νοσοκομεία και σώματα ασφαλείας
16:22
Με τον Γιάννο Κουγιουμτζιάν στο Αλπικό Σκι και πενταμελή αποστολή η συμμετοχή της ΚΟΕ στο «Beijing 2022»
16:15
Ένοπλη ληστεία σε καζίνο στην Πύλα
16:11
Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα
16:00
Υπό τεραήμερη κράτηση οι τρεις ανήλικοι για κλοπές και απόπειρα ληστείας
15:46
Η Κυβέρνηση της Δανίας θα ανακοινώσει την άρση όλων των περιορισμών της COVID-19, σύμφωνα με δημοσίευμα
15:32
Πλήγμα με Λούντεμο στο ΑΠΟΕΛ, κάταγμα 5ου μετατάρσιου
15:28
Προειδοποιήσεις, ότι οι αυξήσεις τελών στο λιμάνι Λεμεσού ενδέχεται να εκτινάξουν τον πληθωρισμό στα ύψη
15:15
Σε ετοιμότητα η Αστυνομία να ερευνήσει οποιαδήποτε πληροφορία για ύπαρξη κυκλώματος βιασμών
15:00
NBA : Συνεχίζουν με σπασμένα...φρένα οι Σανς, πήραν και το ντέρμπι με τους Τζαζ (videos)
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand