Ακόμα μια τηλεφωνική απάτη και κλοπή χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού

Την κλοπή χρηματικού ποσού 3.778 ευρώ, από τον τραπεζικό της λογαριασμό, κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσού 33χρονη, η οποία έπεσε θύμα μιας ακόμη απάτης κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων και απομακρυσμένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 33χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα την περασμένη Τετάρτη από άγνωστο πρόσωπο που μιλούσε αγγλικά με «σπαστή» προσφορά και που της συστήθηκε ως λειτουργός της εταιρείας Microsoft.

Ο άγνωστος έπεισε την 33χρονη ότι το λογισμικό της χρειαζόταν ανανέωση συνδρομής έναντι χρηματικού ποσού 10 ευρώ και αφού την καθοδήγησε σε συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστότοπο, απέκτησε πρόσβαση στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή.

Με οδηγίες του προσώπου αυτού, η 33χρονη κατέγραψε τα πλήρη στοιχεία της τραπεζικής της κάρτας, με τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ αντιλήφθηκε την απάτη όταν, σε διαδικτυακό έλεγχο του λογαριασμού της, διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί χρηματικό ποσό 3.778 ευρώ.

Χθες κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού και από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το χρηματικό ποσό χρησιμοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με την Αστυνομία να απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στο κοινό να είναι προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα, ούτε να δίδει σε κανέναν τα προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αυγούστου 2021 - 15:55

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Ερντογάν: Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας
17:48
Μακρόν: H ευρωπαϊκή κυριαρχία, η μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν, η άμυνα και ασφάλεια, μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της γαλλικής προεδρίας
17:40
Μητσοτάκης: Η υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία σημαντικό βήμα για να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας
16:54
Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας
15:58
Times: Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε επί μία εβδομάδα να απομονωθεί παρά τα συμπτώματα Covid που είχε
15:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand