Με αποφασιστικότητα υλοποιούμε την απόφαση της Συγκλήτου, λέει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ

Η υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης της Συγκλήτου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο 2021 έχει ξεκινήσει στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου και με αποφασιστικότητα, αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε γραπτό μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για το πρωτόκολλο που έχει αποφασιστεί (φυσική παρουσία μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με Covid-19) και τις πρακτικές ρυθμίσεις, ο καθηγητής Ζαφείρης θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, συνάντηση με τις ηγεσίες των φοιτητικών παρατάξεων.

Αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με όλο το ακαδημαϊκό και διδακτικό προσωπικό, ενώ θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας με όλους τους φοιτητές.

Στο μήνυμα του, ο Πρύτανης απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση προς τα  μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με αφορμή και την απόφαση της Συγκλήτου, να προχωρήσουν σε εμβολιασμό αξιοποιώντας και το walk in εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει αύριο στο κτίριο του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος».

«Πρώτιστος στόχος όλων μας είναι να ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά με συνθήκες ασφάλειας. Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι», καταλήγει στο μήνυμά του ο καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης. 

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι σήμερα συνήλθε, για πρώτη φορά, η Ειδική Ομάδα Ασφάλειας και Υγείας, που συστάθηκε με βάση την απόφαση της Συγκλήτου, έχοντας αρμοδιότητα τον συντονισμό και την εφαρμογή, σε συνεργασία με άλλα στελέχη του Πανεπιστημίου, της πιστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαταγμάτων του κράτους, καθώς και των σχετικών αποφάσεων του Πανεπιστημίου. Επικεφαλής της Ομάδας είναι ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Δρ. Κώστας Χόππας.  

Βάσει του εγκεκριμένου από τη Σύγκλητο Πρωτοκόλλου για το φθινοπωρινό́ εξάμηνο 2021, συστάθηκε επίσης ομάδα, κατόπιν εισήγησης μελών της Σχολή Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ, με ειδικούς σε θέματα υγείας και συμπεριφοράς, με στόχο το Πανεπιστήμιο να ακούσει και να συζητήσει τις ανησυχίες της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφορικά με τον ιό, τα εμβόλια κλπ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αυγούστου 2021 - 20:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Νόμπελ Φυσικής 2022: Απονέμεται σε τρεις επιστήμονες για τα πρωτοποριακά τους πειράματα κβαντικής φυσικής
13:10
ΠΑΣΠ : «Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα»
13:09
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καμία σημασία ή αξία δεν έχουν οι δηλώσεις της Ελλάδας για το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
12:54
ΑΠΟΕΛ : Η παρακάμερα με ΑΕΛ
12:39
Έφυγε από τη ζωή ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Πολύβιος Νικολάου
12:20
Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδου του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ο Σταύρος Μιχαήλ
12:19
ΑΠΟΛΛΩΝ : "Θεωρούμε ότι η ομάδα μας τυγχάνει εχθρικής αντιμετώπισης"
12:12
Κ. Μητσοτάκης: "Τα σύνορα μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο"
12:03
Μένει Κύπρο ο Ρομπέρζ, χειρουργήθηκε στο χέρι
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 4/10/2022
11:50
Ρωσία: Και η 'Ανω Βουλή επικύρωσε την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών
11:43
Έτοιμη η Γερμανία να συζητήσει μέτρα για περιορισμό των τιμών φυσικού αερίου
11:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand