Για την λειτουργία πανεπιστημίων και υγειονομικά μέτρα συζήτησαν Προδρόμου - ΠΟΦΕΝ

Για την λειτουργία των πανεπιστημίων στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος και την λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας, συζήτησαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου με την ηγεσία της ΠΟΦΕΝ.

Σχετικά ανακοίνωση αναφέρει ότι συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη φοίτηση με φυσική παρουσία και την επέκταση του επιτρεπόμενου ορίου παρουσίας από 50% σε 80% στους χώρους διδασκαλίας.

Υπάρχει συμφωνία ως προς το ότι πρέπει να επιδιωχθεί η φοίτηση με φυσική παρουσία, προστίθεται, όπως και για την επιδίωξη για εμβολιασμό και του φοιτητικού πληθυσμού. Η ΠΟΦΕΝ κατέθεσε την ετοιμότητά της να συμβάλει στην προσπάθεια ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων με ταυτόχρονη υγειονομική προστασία.

Συζητήθηκαν, αναφέρεται, ανησυχίες που εκφράζονται από την πλευρά της ΠΟΦΕΝ σχετικά με την ανάγκη να προσκομίζεται αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης και τη σχετική οικονομική επιβάρυνση, στο πλαίσιο του υγειονομικού πιστοποιητικού Safe Pass που θα ισχύει.

Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε σχετικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται και με τις πανεπιστημιακές αρχές και σημείωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλισθεί η φοίτηση με φυσική παρουσία και παράλληλα να εξευρεθούν τρόποι για να διευκολυνθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Ενημέρωσε επίσης για το σχεδιασμό που γίνεται για ενημέρωση του φοιτητικού κοινού μέσα στα πανεπιστήμια σχετικά με την πανδημία και τη χρησιμότητα του εμβολιασμού, όπως και για διοργάνωση κέντρων εμβολιασμού στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Διαβεβαίωσε επίσης την ΠΟΦΕΝ ότι είναι κατανοητές οι ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση και ότι καταγράφονται και θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις και εισηγήσεις που έγιναν από την πλευρά της. Συμφωνήθηκε να γίνει και νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, όπου και θα συζητηθούν ευρύτερα και άλλα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές/-τριες.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2021 - 20:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιανουαρίου
Ανακοίνωση Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για διακύμανση ατμοσφαιρικής πίεσης λόγω έκρηξης στο Τόγκα
11:49
Νέα σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ην. Βασίλειο
11:36
Nέα διαδικασία αποδέσμευσης ατόμων που νοσούν με κορονοϊό
11:22
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού
11:06
Ο Τζόκοβιτς αφίχθη στο Ντουμπάι μετά την απέλασή του από την Αυστραλία
10:51
Κύπελλο Futsal: ΑΠΟΕΛ - Αραράτ (19:00)
10:41
Την κατάσταση στο Κυπριακό συζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
10:35
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου»
10:05
Στεφάνου:Το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε από την αρχή ότι ο αγωγός EastMed είναι ένα πρότζεκτ με οικονομικά και γεωπολιτικά προβλήματα
09:43
Νίκη για τη Σάκκαρη στην πρεμιέρα
09:17
Στη Ρεάλ Μαδρίτης το Σούπερ Καπ
09:15
Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand