Για την λειτουργία πανεπιστημίων και υγειονομικά μέτρα συζήτησαν Προδρόμου - ΠΟΦΕΝ

Για την λειτουργία των πανεπιστημίων στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος και την λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας, συζήτησαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου με την ηγεσία της ΠΟΦΕΝ.

Σχετικά ανακοίνωση αναφέρει ότι συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη φοίτηση με φυσική παρουσία και την επέκταση του επιτρεπόμενου ορίου παρουσίας από 50% σε 80% στους χώρους διδασκαλίας.

Υπάρχει συμφωνία ως προς το ότι πρέπει να επιδιωχθεί η φοίτηση με φυσική παρουσία, προστίθεται, όπως και για την επιδίωξη για εμβολιασμό και του φοιτητικού πληθυσμού. Η ΠΟΦΕΝ κατέθεσε την ετοιμότητά της να συμβάλει στην προσπάθεια ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων με ταυτόχρονη υγειονομική προστασία.

Συζητήθηκαν, αναφέρεται, ανησυχίες που εκφράζονται από την πλευρά της ΠΟΦΕΝ σχετικά με την ανάγκη να προσκομίζεται αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης και τη σχετική οικονομική επιβάρυνση, στο πλαίσιο του υγειονομικού πιστοποιητικού Safe Pass που θα ισχύει.

Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε σχετικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται και με τις πανεπιστημιακές αρχές και σημείωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλισθεί η φοίτηση με φυσική παρουσία και παράλληλα να εξευρεθούν τρόποι για να διευκολυνθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Ενημέρωσε επίσης για το σχεδιασμό που γίνεται για ενημέρωση του φοιτητικού κοινού μέσα στα πανεπιστήμια σχετικά με την πανδημία και τη χρησιμότητα του εμβολιασμού, όπως και για διοργάνωση κέντρων εμβολιασμού στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Διαβεβαίωσε επίσης την ΠΟΦΕΝ ότι είναι κατανοητές οι ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση και ότι καταγράφονται και θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις και εισηγήσεις που έγιναν από την πλευρά της. Συμφωνήθηκε να γίνει και νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, όπου και θα συζητηθούν ευρύτερα και άλλα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές/-τριες.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2021 - 20:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Στο ΑΠΟΕΛ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς
18:16
Σοβαρό τροχαίο στο Λιοπέτρι. Στο νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλευεται 11χρονο αγόρι που τραυματίστηκε
18:06
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
18:00
Ευρωκοινοβούλιο: «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» φώναξε Σουηδή ευρωβουλευτής και έκοψε την αλογοουρά της (Βίντεο)
17:47
Αναστολή των απεργιακών μέτρων μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων του προσωπικού φυλακών, ανακοίνωσε η ΠΑΣΥΔΥ
17:21
Τη στρατηγική για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη υιοθέτησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Παιδείας
17:05
Αυλαία σήμερα για τον οδικό έρανο ΠΑΣΥΚΑΦ
16:49
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 5/10/2022
16:28
Νέα απεργία στους βρετανικούς σιδηροδρόμους
16:17
Στο μόλις 0,85% του ΑΕΠ οι δαπάνες για έρευνες στην Κύπρο το 2020, στο 10,7% ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης δεκαετίας
16:08
O ΠΟΕ προειδοποιεί ότι οι προοπτικές του παγκόσμιου εμπορίου μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω
15:49
Καταρρακτώδεις βροχές σε Λατσιά και Στρόβολο επηρεάζουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο
15:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand