Έχουμε ανάγκη την Τουρκία δηλώνει εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν σε τουρκική εφημερίδα

Οι Ταλιμπάν επιθυμούν να συνεργασθούν με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας, των οικοδομών, της ενέργειας και της επεξεργασίας του υπόγειου πλούτου. Δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Σουχεΐλ Σιαχίν σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Τυρκιγιέ.


Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Σιαχίν, που είναι ένας από τους ιδρυτές των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε τα εξής: «Όλες οι υποδομές μας έχουν καταρρεύσει. Θα οικοδομήσουμε ξανά το Αφγανιστάν και τον κάθε του τομέα. Γι’ αυτό, σε αυτό το θέμα χρειαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους την Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι ως Ταλιμπάν επισκέφθηκαν αρκετές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν με τις οποίες διεξήγαγαν συνομιλίες, αλλά βρίσκονται πιο κοντά στην Τουρκία.

Κληθείς να σχολιάσει εάν έχουν σχέδιο ή στρατηγική, ο Σιαχίν απάντησε ότι αντίθετα απ’ ότι είναι γνωστό για τους Ταλιμπάν, «πάντα είχαμε στενές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μας. Είναι μια σεβαστή και ισχυρή χώρα και επιπλέον είναι ένα έθνος και ένα κράτος που έχει ιδιαίτερη θέση στη μουσουλμανική κοινότητα. Η σχέση της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη χώρα. Εγώ, ως το ισλαμικό εμιράτο του Αφγανιστάν, το λέω ανοιχτά ότι έχουμε ανάγκη τη συνεργασία, τη φιλία και τη στήριξη της Τουρκίας περισσότερο από κάθε άλλη χώρα».

Το Αφγανιστάν, συνέχισε, έχει ένα τεράστιο ορυκτό πλούτο. Αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να τον εκμεταλλευτούμε. Όλες οι υποδομές, είπε, έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της κατοχής και της αρπακτικής ηγεσίας. «Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία. Η μεγαλύτερη μας προσδοκία είναι οι Τούρκοι αδελφοί μας να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε αυτά τα θέματα, αμέσως μετά την επαναφορά της εσωτερικής ισορροπίας», κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2021 - 16:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιανουαρίου
Εντός της ημέρας, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τα τελικά πρωτόκολλα του "test-to-stay"
10:48
Η πρώτη στον κόσμο μοριακή ανάλυση της πρωτεΐνης ακίδας της Όμικρον έγινε από επιστήμονες στον Καναδά
10:46
Πυρ ομαδόν κατά Κυπριακής Δημοκρατίας από Τούρκους αξιωματούχους για PYD
10:24
Χρίστος Ανδρέου: Έγιναν μέχρι σήμερα δέκα ανεπιτυχείς προσπάθειες για επικοινωνία με τον Ηλία Γκιώνη
10:20
Πρωτάθλημα Cyta: Πρόγραμμα και τηλεοπτικές μεταδόσεις 18ης αγωνιστικής
10:12
Αυξάνουν την διαφορά οι Σανς
10:11
Προβλημάτισε και στο Τελ Αβίβ
10:09
Τσάβι: «Δύσκολες ημέρες, χάσαμε δύο τίτλους»
10:07
Σάκκαρη: «Μπορώ να φθάσω έως το τέλος»
10:05
Ανησυχία για τον αριθμό θανάτων από κορονοϊό εξέφρασε Χαράλαμπος Χαριλάου
10:00
Πρωτάθλημα Futsal: ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 7-4, Ανόρθωση - Αραράτ 6-1
10:00
Η Γερμανία θέλει να προσελκύει 400.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό, κάθε χρόνο
09:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand