Έχουμε ανάγκη την Τουρκία δηλώνει εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν σε τουρκική εφημερίδα

Οι Ταλιμπάν επιθυμούν να συνεργασθούν με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας, των οικοδομών, της ενέργειας και της επεξεργασίας του υπόγειου πλούτου. Δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Σουχεΐλ Σιαχίν σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Τυρκιγιέ.


Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Σιαχίν, που είναι ένας από τους ιδρυτές των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε τα εξής: «Όλες οι υποδομές μας έχουν καταρρεύσει. Θα οικοδομήσουμε ξανά το Αφγανιστάν και τον κάθε του τομέα. Γι’ αυτό, σε αυτό το θέμα χρειαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους την Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι ως Ταλιμπάν επισκέφθηκαν αρκετές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν με τις οποίες διεξήγαγαν συνομιλίες, αλλά βρίσκονται πιο κοντά στην Τουρκία.

Κληθείς να σχολιάσει εάν έχουν σχέδιο ή στρατηγική, ο Σιαχίν απάντησε ότι αντίθετα απ’ ότι είναι γνωστό για τους Ταλιμπάν, «πάντα είχαμε στενές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μας. Είναι μια σεβαστή και ισχυρή χώρα και επιπλέον είναι ένα έθνος και ένα κράτος που έχει ιδιαίτερη θέση στη μουσουλμανική κοινότητα. Η σχέση της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη χώρα. Εγώ, ως το ισλαμικό εμιράτο του Αφγανιστάν, το λέω ανοιχτά ότι έχουμε ανάγκη τη συνεργασία, τη φιλία και τη στήριξη της Τουρκίας περισσότερο από κάθε άλλη χώρα».

Το Αφγανιστάν, συνέχισε, έχει ένα τεράστιο ορυκτό πλούτο. Αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να τον εκμεταλλευτούμε. Όλες οι υποδομές, είπε, έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της κατοχής και της αρπακτικής ηγεσίας. «Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία. Η μεγαλύτερη μας προσδοκία είναι οι Τούρκοι αδελφοί μας να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε αυτά τα θέματα, αμέσως μετά την επαναφορά της εσωτερικής ισορροπίας», κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2021 - 16:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.