Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Ζήρια Αιγιάλειας, σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε Αγρίνιο και Ρόδο

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων. 

Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, "η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή".

Όσον αφορά την φωτιά που καίει δασική έκταση στο Παραδείσι Αγρινίου, εξακολουθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. 

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού. Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ψίνθος και Μαριτσά προς τα οποία κατευθύνεται η φωτιά, ενώ νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλουδών.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε πριν από λίγο και αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα σε όλο το νησί. Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2021 - 06:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.