ΔΗΠΑ: Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν θα πρέπει να δημιουργούν πόλωση, εντάσεις και κοινωνικό στιγματισμό.

Από χθες 1η Αυγούστου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημίας και της εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid-19, στη χώρα μας. 


Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, συμφωνούμε με την τοποθέτηση αρχής, όπως αυτή έχει εκφραστεί από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Στυλιανού - Λοττίδη, ότι τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, δεν θα πρέπει να  λειτουργούν ως μέσο διαχωρισμού και διάκρισης των πολιτών, δεν θα πρέπει να διαχωρίζουν την κοινωνία σε στρατόπεδα μεταξύ ατόμων που έχουν εμβολιαστεί και ατόμων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, όπως επίσης, ότι τα όποια μέτρα δεν θα πρέπει να δημιουργούν πόλωση, εντάσεις και κοινωνικό στιγματισμό.
Αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους πολίτες και δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Καταδικάζουμε κάθε μορφής επιθετικής συμπεριφοράς ή απειλή χρήσης βίας εις βάρος συνανθρώπων μας και κυρίως εναντίον επιστημόνων, οι οποίοι εκφράζουν τη θέση τους, στηριζόμενοι σε αυτονόητα και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα. 
Με κάθε σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές επιλογές της καθεμιάς και του καθενός ξεχωριστά, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό και στήριξη της κοινής προσπάθειας όλων μας, για ανάσχεση της πανδημίας.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι μερίδα συμπολιτών μας, αρνείται να προχωρήσει στον εμβολιασμό, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, οφείλει να προχωρήσει άμεσα, με νέες στοχευμένες δράσεις και ενέργειες, προκειμένου να εξηγήσει με ακόμη πιο απλό και πειστικό τρόπο, την επιστημοσύνη των εμβολίων και γενικά να δώσει επιπρόσθετες απαντήσεις, οι οποίες να καλύπτουν αποτελεσματικά τις όποιες ανησυχίες και προβληματισμούς του κοινού, σε πλήρη συνάρτηση και με τις πρόνοιες του άρθρου 168 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για αναθεώρηση της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με τον τερματισμό της δωρεάν διενέργειας rapid tests, ειδικότερα όσον αφορά στις περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), τους μακροχρόνια άνεργους, τους μονογονείς, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους εθνοφρουρούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
Βασικό ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνει η κυπριακή πολιτεία με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνάδουν πλήρως και απόλυτα, με τις αρχές σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2021 - 12:57

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
ΓΓ ΟΗΕ: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας
21:48
Συνάντηση Ερντογάν - Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη
21:34
Χωριστές συναντήσεις Χριστοδουλίδη με ΥΠΕΞ Κουβέιτ και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη
21:32
ΗΠΑ: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς σε λύκειο στη Βιρτζίνια
21:07
Μπορέλ: Ανησυχία για αντιδημοκρατικές πρακτικές στις ρωσικές εκλογές, η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία
20:51
Νέο σκάφος με μετανάστες εντόπισε η Λιμενική ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
20:38
Ένας θάνατος και 156 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα
19:54
Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη: Δεν είμαι όσο αισιόδοξος θα ήθελα να είμαι
19:51
Ρωσία: Πολεμικά πλοία άρχισαν μεγάλης έκτασης γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα
19:45
Ρωσία-εκλογές: Ο Ραμζάν Καντίροφ κέρδισε το 99% των ψήφων στην Τσετσενία
19:14
Πολυμέρεια, κλιματική αλλαγή και εισήγηση για τακτική σύνοδο ΕΕ - ΟΗΕ στην ατζέντα Μισέλ στη Γενική Συνέλευση
18:56
Εκνευρισμένος» με την υστέρηση των προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον
18:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand