Συνέχιση των μέτρων στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αποφάσισε το ΚΣ Κισσόνεργας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας σε ειδική συνεδρία, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώνεται λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, αποφάσισε την συνέχιση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην κοινότητα που ίσχυαν για το 2020 και για το 2021.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο  κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού, τα μέτρα αφορούν ειδικές εκπτώσεις και ελαφρυντικά μέτρα σε άτομα και νοικοκυριά όπως την μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από Φοιτητές και Στρατιώτες και Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από Νοικοκυριά όταν το οικογενειακό τους εισόδημα / απολαβές του έτους είναι κάτω από €8.400 (€700 ανά μήνα).

Προβλέπεται επίσης μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από άτομα τα οποία διαμένουν μόνα τους δεδομένου ότι το συνολικό ετήσιο εισόδημα/απολαβές είναι κάτω από 7.200 (€600 ανά μήνα). Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και οι λήπτες ΕΕΕ.

Επιπρόσθετα μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από ανέργους δεδομένου ότι το συνολικό εισόδημα/απολαβές του έτους πριν χάσουν την δουλειά τους ήταν κάτω από 7.200 (€600 ανά μήνα) αλλά και έκπτωση 50% σε συνταξιούχους οι οποίοι είναι πάνω από 70 χρόνων και έχουν εισόδημα κάτω από €1.000.

Ακόμη ειδική έκπτωση 25% στο Τέλος Σκυβάλων Επαγγελματικών Υποστατικών που έχουν επηρεαστεί (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικές επαύλεις, εστιατόρια, καφενεία, καταστήματα κλπ), και ειδική έκπτωση 25% στα υφιστάμενα ‘κατώτατα αποδεκτά όρια’ για τον υπολογισμό του φόρου του ενοικίου για την κατηγορία ‘τουριστικές επαύλεις και οργανωμένα διαμερίσματα’.

Επίσης συνέχισε ο κ. Στυλιανού θα δοθεί δυνατότητα καταβολής των φορολογιών με όσες δόσεις επιθυμεί ο πολίτης με ταυτόχρονη γρήγορη αποστολή των φορολογιών του ώστε να δοθεί, όπως και σε προηγούμενα χρόνια, μεγαλύτερος χρόνος και ευκολία αποπληρωμής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οικονομικού Τμήματος του Συμβουλίου, η μείωση στα έσοδα του Συμβουλίου θα ξεπεράσει για το 2021 τις 300 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 20% στον προϋπολογισμού του συμβουλίου.

Επίσης διευκρινίζεται ότι τα μέτρα στήριξης που θα παραχωρηθούν έχουν κοστολογηθεί και ανέρχονται γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ και αντιστοιχούν περίπου στο 5% του προϋπολογισμού του συμβουλίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αυγούστου 2021 - 11:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγορεί τη Δύση για πρωτοφανή ρωσοφοβία
21:53
Συμφωνία TotalEnergies - Qatar Energy για εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου
21:44
Ρωσία: Η Δούμα ενδέχεται να εξετάσει την προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών στην Ουκρανία
21:00
Πάνω από 730 οι συλλήψεις στη Ρωσία σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης
20:24
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, βραβευμένη με Όσκαρ για την ερμηνεία της «Στη Φωλιά του Κούκου»
19:55
Αναβλήθηκε και πάλι η εκτόξευση του πυραύλου της αποστολής Artemis 1 για τη Σελήνη
19:47
Θετική και εύστοχη για τη ΔΗΠΑ η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:25
ΕΛΑΜ: "Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η επιμονή του ΠτΔ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία"
19:10
Δίωρη στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου επηρεάζει οκτώ πτήσεις
19:01
Ραϊσί: "Θα αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα όσοι αντιτίθενται στην ασφάλεια του Ιράν"
18:53
Ρωσία: Δεκαετής κάθειρξη σε λιποτάκτες ή όσους αρνούνται να πολεμήσουν
18:40
Το Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις συζήτησαν Νίκος Αναστασιάδης και Ντέιβιντ Χάρις στη Νέα Υόρκη
18:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand