Συνέχιση των μέτρων στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αποφάσισε το ΚΣ Κισσόνεργας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας σε ειδική συνεδρία, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώνεται λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, αποφάσισε την συνέχιση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην κοινότητα που ίσχυαν για το 2020 και για το 2021.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο  κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού, τα μέτρα αφορούν ειδικές εκπτώσεις και ελαφρυντικά μέτρα σε άτομα και νοικοκυριά όπως την μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από Φοιτητές και Στρατιώτες και Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από Νοικοκυριά όταν το οικογενειακό τους εισόδημα / απολαβές του έτους είναι κάτω από €8.400 (€700 ανά μήνα).

Προβλέπεται επίσης μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από άτομα τα οποία διαμένουν μόνα τους δεδομένου ότι το συνολικό ετήσιο εισόδημα/απολαβές είναι κάτω από 7.200 (€600 ανά μήνα). Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και οι λήπτες ΕΕΕ.

Επιπρόσθετα μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από ανέργους δεδομένου ότι το συνολικό εισόδημα/απολαβές του έτους πριν χάσουν την δουλειά τους ήταν κάτω από 7.200 (€600 ανά μήνα) αλλά και έκπτωση 50% σε συνταξιούχους οι οποίοι είναι πάνω από 70 χρόνων και έχουν εισόδημα κάτω από €1.000.

Ακόμη ειδική έκπτωση 25% στο Τέλος Σκυβάλων Επαγγελματικών Υποστατικών που έχουν επηρεαστεί (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικές επαύλεις, εστιατόρια, καφενεία, καταστήματα κλπ), και ειδική έκπτωση 25% στα υφιστάμενα ‘κατώτατα αποδεκτά όρια’ για τον υπολογισμό του φόρου του ενοικίου για την κατηγορία ‘τουριστικές επαύλεις και οργανωμένα διαμερίσματα’.

Επίσης συνέχισε ο κ. Στυλιανού θα δοθεί δυνατότητα καταβολής των φορολογιών με όσες δόσεις επιθυμεί ο πολίτης με ταυτόχρονη γρήγορη αποστολή των φορολογιών του ώστε να δοθεί, όπως και σε προηγούμενα χρόνια, μεγαλύτερος χρόνος και ευκολία αποπληρωμής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οικονομικού Τμήματος του Συμβουλίου, η μείωση στα έσοδα του Συμβουλίου θα ξεπεράσει για το 2021 τις 300 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 20% στον προϋπολογισμού του συμβουλίου.

Επίσης διευκρινίζεται ότι τα μέτρα στήριξης που θα παραχωρηθούν έχουν κοστολογηθεί και ανέρχονται γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ και αντιστοιχούν περίπου στο 5% του προϋπολογισμού του συμβουλίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αυγούστου 2021 - 11:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Οκτωβρίου
Σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:49
Η ΕΝΑΒ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, πρώτη νίκη για Προοδευτικό
20:45
Εκκωφαντική πεντάρα για τη Λίβερπουλ που διέσυρε τη Γιουνάϊτεντ
20:30
Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
20:06
Νικήτρια στο ελ κλάσικο η Ρεάλ
19:16
Τριάρα και κορυφή για την ΑΕΚ
19:04
Δύο ισοπαλίες στη Β' κατηγορία
17:39
8ος στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας ο Ηλίας Γεωργίου (βίντεο)
17:27
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 25 Οκτωβρίου 2021
17:21
Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας
16:07
Αυτές είναι οι αποφάσεις του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
15:54
Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Αιθιοπίας
15:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand