Η Μόσχα θα αναγνωρίσει (ή μη) το καθεστώς των ταλιμπάν «ανάλογα με την συμπεριφορά


Η Μόσχα δεν θα σπεύσει να αναγνωρίσει ή μη την νέα εξουσία των ταλιμπάν στην Καμπούλ, δήλωσε ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, ο απεσταλμένος του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Αφγανιστάν. Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Ηχώ της Μόσχας, ο απεσταλμένος του Κρεμλίνου διευκρίνισε ότι η Μόσχα θα παρακολουθήσει στενά τις ενέργειες των νέων αφγανικών αρχών και στην συνέχεια θα λάβει αποφάσεις. «Ο ρώσος πρεσβευτής (Ντμίτρι Ζιρνόφ) βρίσκεται σε επαφή με τους ταλιμπάν και αύριο θα συναντήσει τον συντονιστή τους για την ασφάλεια», δήλωσε ο Ζαμίρ Καμπούλοφ.

«Η αναγνώριση ή μη θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες του νέου καθεστώτος». Οι ταλιμπάν «έχουν ήδη αναλάβει την ασφάλεια της εξωτερικής περιμέτρου της ρωσικής πρεσβείας. Αύριο θα συζητηθούν οι μακροπρόθεσμες λεπτομέρειες», πρόσθεσε. «Θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά μέχρι ποιου σημείου η προσέγγισή τους στην διακυβέρνηση της χώρας θα είναι υπεύθυνη (...) και οι ρωσικές αρχές θα βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα», εξήγησε ο ρώσος διπλωμάτης.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ήδη από χθες ότι δεν σχεδιάζει την εκκένωση της πρεσβείας της στην Καμπούλ διαβεβαιώνοντας ότι έχει λάβει «εγγυήσεις» εκ μέρους των ταλιμπάν ως προς την ασφάλεια της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. «Οσο και να φαίνεται παράξενο, η κατάσταση είναι ήρεμη αυτήν την στιγμή στην Καμπούλ», είπε.

Το Αφγανιστάν βρίσκεται και πάλι στα χέρια των ταλιμπάν μετά την κατάρρευση των αφγανικών κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων και την διαφυγή στο εξωτερικό του προέδρου Ασράφ Γάνι. Η ταχύτητα με την οποία οι ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία αποτέλεσε «έκπληξη» για την Ρωσία, διαβεβαίωσε ο απεσταλμένος του Πούτιν. «Υπερτιμήσαμε τις στρατιωτικές δυνάμεις του Αφγανιστάν...Και τα παράτησαν με τον πρώτο πυροβολισμό».

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αυγούστου 2021 - 12:03

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.