Φτάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο η Πρόεδρος της Κομισιόν

Στην Κύπρο θα βρεθεί για επίσημη επίσκεψη σήμερα και αύριο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. O σκοπός της επίσκεψης είναι να ενημερωθεί η κυπριακή κυβέρνηση επίσημα για την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Κομισιόν επί του Εθνικού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως έγινε προηγουμένως και με άλλα 14 κράτη μέλη.


Στο πλαίσιο αυτό η Πρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στη συνέχεια επίσημη παρουσίαση της αξιολόγησης κυπριακού προγράμματος.

Την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου.

Η Πρόεδρος, φτάνει στην Κύπρο το απόγευμα της Τετάρτης και θα επισκεφθεί την πυροσβεστική και το τμήμα δασών της Δημοκρατίας (Κοφίνου), όπου αναμένεται να συναντηθεί με πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών της 3ης και 4ης Ιουλίου.


Το πρωί της Πέμπτης θα έχει αρχικά διμερή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα συζητήσει μαζί του για τις πρόσφατες πυρκαγιές, την εξέλιξη της πανδημίας και το κυπριακό.

Στις 9.30πμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, κατά την εκεί επίσκεψη της η κα φον ντερ Λάιεν, στο αίθριο του κεντρικού κτηρίου όπου θα γίνει σύντομη παρουσίαση τεσσάρων έργων του ερευνητικού κέντρου ευφυών συστημάτων και δικτύων.       

Στη συνέχεια, στο κεντρικό κτήριο θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα φον ντερ Λάιεν θα απαντήσουν σε ερωτήματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου (από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την κατεχόμενη Λευκωσία) όπου στις 10.25πμ θα γίνει η τελετή παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Θα ακολουθήσει δημοσιογραφίκη διάσκεψη, όπου η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν θα επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το φάκελο με την απόφαση της Κομισιόν για το πρόγραμμα της Κύπρου.
Μετά το πέρας της επίσκεψή της στη Λευκωσία, η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν θα αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ. Μετά την επίσκεψη της στο Πανεπιστήμιο, η κα φον ντερ Λάιεν θα αναχωρήσει από την Κύπρο για την Κροατία.

RIKNEWS

πηγή: Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες/ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουλίου 2021 - 11:42

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.