Νίκος Αναστασιάδης: Εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού

Στη συνεχή ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση που παρέθεσε η Πρέσβης των ΗΠΑ κα Judith Garber, με την ευκαιρία της της 245ης επετείου από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών συνεχώς ενισχύονται όχι μόνο στο διμερές επίπεδο, αλλά και στο πολυμερές, επισημαίνοντας τη συνεργασία στο πλαίσιο του CYCLOPS, αλλά και της πλατφόρμας 3 συν 1, στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνης με τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών – μια θέση που, όπως είπε, επανέλαβε ο Πρόεδρος Biden σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 28 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Biden εξέφρασε στην επιστολή του, σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με την απόφαση της Τουρκίας ν’ ανοίξει μέρος των Βαρωσίων.

Αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου και στις απειλές που εξαπέλυσε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, να μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους την ανάγκη να πεισθεί ο Τούρκος Πρόεδρος να απόσχει από εντάσεις που θα προκαλέσουν νέες έκνομες ενέργειες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Αμμόχωστο.

«Αν η Τουρκία προχωρήσει σε τέτοιες παράνομες ενέργειες, ιδιαίτερα σε σχέση με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα, όχι μόνο της επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αλλά πιο σημαντικά, της επίτευξης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης», είπε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι για την αποκλιμάκωση των εντάσεων έχει υποβάλει προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες και των δύο πλευρών και όλα τα θέματα που αφορούν το Βαρώσι. Είπε, ωστόσο, ότι οι τουρκικές θέσεις που έχουν τεθεί στη Γενεύη, δεν επέτρεψαν τη διαδικασία να προχωρήσει.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ισχυρή του δέσμευση για να εμπλακεί σε ένα νέο δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο, με πλήρη σεβασμό στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνων, νοουμένου ότι όλα τα μέρη απέχουν από οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουλίου 2021 - 06:00

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 11/5/2024
05:16
10 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
22:00
Η Γενική Συνέλευση στηρίζει το αίτημα της Παλαιστίνης για ένταξή της στον ΟΗΕ
20:29
Υπ. Εργασίας: «Η έξαρση της αδήλωτης εργασίας διασυνδέεται με τις αυξημένες ροές μεταναστών»
19:42
Ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών απορρίπτει τις επικρίσεις για ολιγωρία
16:45
Από στραγγαλισμό απεβίωσε ο Θανάσης Νικολάου, αποφάνθηκε η θανατική ανακρίτρια
16:34
Η Ελλάδα θα υπερψηφίσει τη συμμετοχή της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
16:32
Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο
16:28
Υπουργικό Συμβούλιο: Μέτρα αναβάθμισης του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών
16:26
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 10/5/2024
16:04
Μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης της Κύπρου, έστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
14:36
Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 17 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν
14:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.