Κοινή πρόταση για αναστολή των εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου από κόμματα της αντιπολίτευσης

Κοινή πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή της διαδικασίας εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Πέμπτη.

Την πρόταση προωθούν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων και Δημοκρατική Παράταξη και περιέχει νέες ρυθμίσεις αναφορικά με τις εκποιήσεις ακινήτων.

Συγκεκριμένα η παράταση αναστολής εκποιήσεων θα αφορά κύρια κατοικία με αξία μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ, αντί 500 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικά.

Επίσης, αγροτεμάχια αξίας μέχρι 100 χιλιάδων ευρώ αντί 250 χιλιάδες ευρώ όπως ήταν η αρχική πρόταση, επαγγελματική στέγη με κύκλο εργασιών μέχρι τις 750 χιλιάδες ευρώ αντί 2 εκατομμυρίων όπως προβλεπόταν αρχικά.

Την αναθεωρημένη πρόταση επιβεβαίωσε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης με δηλώσεις του μετά το πέρας της Επιτροπής.

Ανέφερε επίσης ότι  Δημοκρατική Παράταξη θα ψηφίσει την επέκταση για τρίμηνη περίοδο, της αναστολής των εκποιήσεων για τις πιο πάνω κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, κάλεσε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος έχει δεσμευτεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, να δώσει προτάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έτσι ώστε να δοθεί λύση στη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τραπεζών και των χρεωστών.

«Αναμένουμε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος έχει δεσμευτεί έναντι του Κοινοβουλίου, επιτέλους να φέρει αυτή την πρόταση για να λύσουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά που βγαίνει καθημερινά στην επιφάνεια με χιλιάδες χρεώστες, για τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, τις παράνομες χρεώσεις και όλα αυτά που επιβαρύνουν τα δάνεια των πολιτών», είπε.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουλίου 2021 - 12:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.