Στο 79,3% του ενήλικου πληθυσμού έχει φτάσει ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση στο Βέλγιο

Στο 79,3% του ενήλικου πληθυσμού έχει φτάσει ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση στο Βέλγιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Sciensano.
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 7.397.549 άτομα με την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 79,3% του ενήλικου πληθυσμού, και 4.174.784 με τη δεύτερη δόση, δηλαδή 45,2%. Tο σύνολο των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί συνολικά είναι 11.301.758.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, από 26 Ιουνίου μέχρι και 2 Iουλίου 2021, ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων στο Βέλγιο είναι 506, αυξημένος κατά 52% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με . Το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι 1.088.363.
Ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων κατά το ίδιο διάστημα είναι 3,1 (-31%), ενώ το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας είναι 25.190 (12.691 στη Φλάνδρα, 9.221 στη Βαλλονία και 3.278 στις Βρυξέλλες). Χθες έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι στο Βέλγιο λόγω κορωνοϊού.
Τις τελευταίες επτά ημέρες ο ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγών είναι 15,3 (-28% σε σχέση με πριν από επτά μέρες). Χθες πήραν εξιτήριο 55 άτομα από τα νοσοκομεία του Βελγίου.
Χθες νοσηλεύονταν 261 άτομα στα νοσοκομεία της χώρας (-2 σε σχέση με προχθές), εκ των οποίων οι 115 σε MEΘ (όσοι και προχθές) και 79 διασωληνωμένοι (+4).
Ο αριθμός μολύνσεων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους είναι 51 (-34%) ενώ το ποσοστό θετικότητας είναι 1%. O ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι στο 0,84. Ο ημερήσιος μέσος όρος σε τεστ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 60.051, σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στις μετακινήσεις των κατοίκων λόγω διακοπών.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Soir, το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας στο Βέλγιο έδωσε θετική εισήγηση προς την Ειδική Ομάδα Εμβολιασμού και τους αρμόδιους Υπουργούς για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας από 12 μέχρι 15.
Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά τον εμβολιασμό μόνο των ευπαθών εφήβων ή όσων ζουν σε εγγύτητα με άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Η εν λόγω εισήγηση δεν έτυχε της ίδιας υποδοχής στον Βορρά και στον Νότο του Βελγίου, επισημαίνει η εφημερίδα. Οι Φλαμανδοί είναι πιο θετικά διακείμενοι απέναντι στο ενδεχόμενο μαζικών εμβολιασμών των νέων για την αντιμετώπιση της απειλής της μετάλλαξης Δέλτα και δη σήμερα που τα κρούσματα αρχίζουν και παίρνουν εκ νέου την ανιούσα.
Η έλλειψη συναίνεσης σημειώνεται στην Έκθεση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς την εισήγηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Υγείας για εμβολιασμό των νέων από 12 έως 15.
Σημειωτέον ότι η πρόταση του εν λόγω Συμβουλίου δεν είναι δεσμευτική. Κάθε περιφερειακός Υπουργός μπορεί να επιλέξει, εάν θα την εφαρμόσει ή όχι.
Ο ομοσπονδιακός εκπρόσωπος σε θέματα κορωνοϊού, Yves Van Laethem, δηλώνει σχετικά ότι η επιλογή για εμβολιασμό είναι προσωπική και θα πρέπει να ληφθεί από τα παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν έγκυρη ενημέρωση. Ειδικότερα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ατομικά πλεονεκτήματα από αυτόν τον εμβολιασμό είναι μικρά για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και ότι ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών είναι πολύ σπάνιος.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 13:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.