Σινεμά, θέατρα, συναυλίες και ματς για εμβολιασμένους μελετά η Τουρκία σύμφωνα με Χουριέτ

Το άνοιγμα των κινηματογράφων, των θεάτρων, των συναυλιών και των ποδοσφαιρικών αγώνων για τους εμβολιασμένους μελετά η τουρκική κυβέρνηση ως μέτρο για να ενθαρρύνει το πληθυσμό να εμβολιαστεί, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στην καθιερωμένη του ενημέρωση ανακοίνωσε ότι μόνο χθες υπήρξαν 4 χιλιάδες 678 νέα κρούσματα και έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 35 άνθρωποι ενώ αποκάλυψε ότι σε τρεις συνοικίες της Κων/πολης βρέθηκαν τρία κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης τα οποία δεν ήταν εμβολιασμένα. Κρούσματα ινδικής μετάλλαξης βρέθηκαν και σε άλλες πόλης της Τουρκίας. Το 58% του πληθυσμού πάνω των 18 ετών εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση και το 25% και με τις δύο δόσεις. Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι όσοι είναι πάνω των 50 ετών μπορούν να κάνουν και τρίτη δόση εμβολίου, ενώ σύντομα θα ανακοινώσουν τρίτη δόση και για ηλικίες κάτω των 50.

Ο Τούρκος Υπουργός απηύθυνε έκκληση στις ομάδες που δεν εμβολιάστηκαν να εμβολιαστούν. “Με κινητές μονάδες θα πάμε μέχρι τα πόδια τους εάν χρειαστεί”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι το επόμενο τρίμηνο είναι κρίσιμο και στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% μέχρι το Μπαϊράμι των Θυσιών στις 20 Ιουλίου. Όπως τα εμβόλια είναι αρκετά, σήμερα φτάνουν στην Τουρκία άλλα 1,5 εκατομμύρια δόσεις Sinovac και αύριο άλλα 1,5 εκατομμύρια BioNTech Pfizer.

Οι ηλικίες που δείχνουν το λιγότερο ενδιαφέρον για εμβολιασμό είναι μεταξύ των 18-35 ετών γι αυτό και στόχος είναι να δοθούν κίνητρα σε αυτή την ομάδα να εμβολιαστεί μέσω του ‘θετικού διαχωρισμού’ όπως τον αποκάλεσαν. Όσοι υπακούσουν τους κανόνες και εμβολιάζονται θα επιβραβεύονται. Με την νέα σεζόν γίνεται προγραμματισμός ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος σε αγώνες, θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.