Πρόσκληση για Υποβολή Αιτήσεων Εισδοχής για Φοίτηση στη Δημόσια Σχολή Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΜΙΕΕΚ

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι άρχισε από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, η υποβολή αιτήσεων για την εισδοχή στα προγράμματα σπουδών των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα προγράμματα σπουδών ανά επαρχία:

Επαρχία

Σχολή

Πρόγραμμα

Λευκωσία

Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

Ηλεκτρομηχανολογικές-Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία

Γαλακτοκομία – Τυροκομία

Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί

Λεμεσός

Γ΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

Ηλεκτρομηχανολογικές-Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία

Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών - Ναυτιλιακά

Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

Λάρνακα

Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών

Τεχνολογία CNC – Ξυλουργική Βιομηχανία

Πάφος

Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών

Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.mieek.ac.cy του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι αιτήσεις εισδοχής θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 και ώρα 12 μ., ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές Σχολές από τις 8:30 μέχρι τις 13:30 καθημερινά μέχρι τις 13:30 της 6ης Αυγούστου 2021.

Οι αιτητές/αιτήτριες πρέπει να προσκομίσουν στην Τεχνική Σχολή που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική τους αίτηση, φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που να τεκμηριώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν δηλώσει. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο/η αιτητής/αιτήτρια δεν προσκομίσει τον φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα πριν τη λήξη της διορίας, η αίτηση θα θεωρείται άκυρη. Στοιχεία που δηλώνονται κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και δεν τεκμηριώνονται με τα απαιτούμενα έγγραφα στο φάκελο, ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.

Παρακαλώ σημειώστε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτός φάκελος, ο οποίος παραδόθηκε μετά την Αυγούστου 2021.

Όλες οι σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης, καθώς επίσης και όλες οι συναφείς πληροφορίες για το θεσμό και τη λειτουργία των ΜΙΕΕΚ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σημειώνεται ότι τα ΜΙΕΕΚ έχουν πιστοποιηθεί ως Δημόσια Σχολή Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, με ισχύ από τον Σεπτέμβρη του 2016.

Σχετικά με τη φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ επισημαίνεται ότι:

Αποστολή των ΜΙΕΕΚ παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, προσφέροντας ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου, ιδιαίτερα στους νέους, για απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

  • Τα Προγράμματα Σπουδών είναι διετούς διάρκειας (τέσσερα εξάμηνα) και προσφέρονται στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών της επαρχίας Λευκωσίας,  Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.
  • Η φοίτηση διαρκεί 14 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο και περιλαμβάνει τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ προβλέπεται πρακτική εξάσκηση στη βιομηχανία διάρκειας έξι εβδομάδων για κάθε έτος σπουδών. Στο τέλος κάθε εξαμήνου, διεξάγονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για διακρίβωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σπουδαστών/τριών και κατοχύρωση των αντίστοιχων προσόντων. Τονίζεται ότι, για την πρακτική εξάσκηση στη βιομηχανία, είναι ευθύνη του/της σπουδαστή/σπουδάστριας να εξεύρει θέση σε βιομηχανία/επιχείρηση που να είναι συναφής με την ειδικότητά του/της. Η εξάσκηση στη βιομηχανία θα πρέπει να γίνεται σε χρόνο που δεν θα επηρεάζει την παρακολούθηση των μαθημάτων.
  • Τα προγράμματα διεξάγονται σε απογευματινό και βραδινό χρόνο (πέντε μέρες την εβδομάδα,  Δευτέρα-Παρασκευή).  Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται μέρος των μαθημάτων να προσφερθεί σε πρωινό χρόνο.
  • Η φοίτηση είναι δωρεάν.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της ΕΕ και από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 14:55

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.