Παρέμβαση της βουλεύτριας κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

Στο πλαίσιο των εργασιών της 29ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), η βουλεύτρια κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας συμμετείχε, χθες, σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, στη Βιέννη.

Σε παρέμβασή της η κα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κύπρο, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τα κράτη που συνέδραμαν την Κύπρο στην κατάσβεσή τους.

Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο Κυπριακό, η κα Χαραλαμπίδου στηλίτευσε την τουρκική προκλητικότητα, ειδικότερα την επικείμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, επέτειο της τουρκικής εισβολής, κατά την οποία, όπως επεσήμανε προτίθεται να προβεί σε ανακοινώσεις για το περαιτέρω άνοιγμα των Βαρωσίων.  Οι παράνομες αυτές ενέργειες, τόνισε η κα Χαραλαμπίδου, αντίκεινται στα Ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα οδηγήσουν σε εξαιρετικά επικίνδυνα αποτελέσματα που θα επηρεάσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Παρά τις ξεκάθαρες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί τη διεθνή νομιμότητα, ανέφερε η Κύπρια βουλεύτρια.

Η κα Χαραλαμπίδου ενημέρωσε επίσης τα Μέλη της Επιτροπής για το κύμα μαζικών «πολιτογραφήσεων» Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα και για τις έντονες διαμαρτυρίες των Τουρκοκυπρίων για αυτές τις μεθοδεύσεις, οι οποίες στόχο έχουν, όπως ανέφερε, την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου. 

Η κα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στα κατεχόμενα ενάντια στην επιδίωξη της Τουρκίας να φιμώσει τρεις δημοσιογράφους συγκεκριμένης εφημερίδας που αποκάλυψε το ζήτημα των «πολιτογραφήσεων». Κάλεσε δε τον επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπίας να απαντήσει πώς αυτές οι ενέργειες συνάδουν με την ελευθερία του Τύπου.

Αντιδρώντας δε έντονα σε αναφορά του εν λόγω Τούρκου βουλευτή περί «ελληνοκυπριακής διοίκησης», η κα Χαραλαμπίδουτόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε αυτό αρέσει στην Τουρκία είτε όχι, με τον Πρόεδρο της Συνέλευσης να επισημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται οι διεθνώς αναγνωρισμένες ονομασίες των συμμετεχόντων κρατών του Οργανισμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 13:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.