Οι τουριστικές υπηρεσίες για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες στη συνάντηση εταίρων Erasmus+

Λύσεις για βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες θα δώσει συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιουλίου 2021 στη Λάρνακα η διήμερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με θέμα «Τουρισμός για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες»».

Το έργο έχει στόχο «την ανάπτυξη ικανοποιητικών λύσεων στον τομέα της επαγγελματικής προετοιμασίας των τουριστικών οργανισμών για την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες, δηλαδή τυφλούς, κωφούς και άτομα με μειωμένη ακοή και όραση. Μετά από έρευνα, έχει διαφανεί ότι η Κύπρος  υστερεί τόσο σε σχετική υποδομή όσο και στη σωστή κατάρτιση του προσωπικού της τουριστικής βιομηχανίας σε αυτό τον τομέα».

Προστίθεται ότι μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος «η ΕΤΑΠ Λάρνακας ευελπιστεί ότι θα προκύψουν ικανοποιητικές λύσεις ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα εξυπηρέτησης των εν λόγω τουριστών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και εξειδικευμένα άτομα στο αντικείμενο που πραγματεύεται το έργο ώστε να ληφθεί εμπειρογνωμοσύνη για να γίνουν οι ανάλογες συστάσεις και επισημάνσεις. Συγκεκριμένα από τη Σχολή Τυφλών «Αγιος Βαρνάβας», οι καθηγήτριες Μαρία Κυριάκου και Μαρία Γεωργίου, θα παρουσιάσουν το καινοτόμο πρόγραμμα προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους που εφάρμοσε η Σχολή σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων για άτομα με προβλήματα όρασης.

Για τα θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με απώλεια ακοής σε τουριστικά σημεία θα μιλήσει από τη Σχολή Κωφών η Δέσποινα Ιωάννου.   Η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου Hermes Airports, είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην Κύπρο που έχουν υιοθετήσει πρακτικές για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες, τις οποίες θα επεξηγήσει η Θέκλα Γεωργίου, PRM & Customer Care Officer, επεξηγώντας παράλληλα πώς «καθοδηγούν» τους επιβάτες τους με προσοχή και σεβασμό».

Εξάλλου «η Στέλλα Γαβριήλ, ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου εισερχόμενου τουρισμού Accessible Cyprus Travel, στην παρουσίασή της με τίτλο «Η Κύπρος ως προορισμός για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες» θα αναφερθεί στις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν στο νησί μας τυφλοί, κωφοί και άτομα με μειωμένη όραση και ακοή.

Σειρά πρακτικών λύσεων επί του θέματος θα προτείνει ο Ανδρέας Παύλου, ο οποίος θα παραθέσει την εμπειρία του ως συνοδός τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ ο Ανδρέας Βασιλείου, ιδιοκτήτης του Able Book θα αναφερθεί στις διάφορες λύσεις που δημιουργούνται λόγω της αναπηρίας.   Εκπαίδευση στην ομάδα για τον τρόπο χειρισμού ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες θα παρέχουν οι δύο εκπαιδεύτριες από την Πολωνία Alina Butkiewicz και κα. Agnieszka Reisch Radaczyńska.

Σημειώνεται ότι πέραν της ΕΤΑΠ Λάρνακας, οι υπόλοιποι εταίροι του Προγράμματος είναι ο Οργανισμός Dobre Kadry από την Πολωνία, το Institute of Citizen`s Sustainable Development and Health Ελλάδας και το União das Freguesias Gondomar από την Πορτογαλία.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 11:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 33χρονος καθ' ομολογία δράστης για το διπλό φονικό στα Κάρδαμα
11:11
Eurogroup: Θα εξετάσει την εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
11:00
Πυρκαγιά σε τρία οχήματα στην κοινότητα Ξυλοφάγου εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες
10:52
Όλγα Καλακούτα: Αύξηση των εμβολιασμών καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες
10:40
Πρόσω ολοταχώς για ένα ανθρωποκεντρικό ψηφιακό μετασχηματισμό
10:23
Κλ. Νικολαϊδης: Δεν ήταν εξαιρετικά ακραία τα καιρικά φαινόμενα χθες για να δικαιολούνται πλημμύρες (video)
10:10
Εντοπίστηκαν τα τρία πυροβόλα όπλα που είχαν κλαπεί από κατοικία στην Πάφο
09:54
Μαρία Κολιού: Είναι δύσκολο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Κύπρο (video)
09:37
Νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
09:13
Εθνικός-Απόλλωνας στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής
09:08
Νίκες για ΑΟ Αραδίππου και Πανελλήνιο
09:05
Άνοιξε η Πύλη για απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων
09:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand