Οι τουριστικές υπηρεσίες για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες στη συνάντηση εταίρων Erasmus+

Λύσεις για βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες θα δώσει συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιουλίου 2021 στη Λάρνακα η διήμερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με θέμα «Τουρισμός για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες»».

Το έργο έχει στόχο «την ανάπτυξη ικανοποιητικών λύσεων στον τομέα της επαγγελματικής προετοιμασίας των τουριστικών οργανισμών για την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες, δηλαδή τυφλούς, κωφούς και άτομα με μειωμένη ακοή και όραση. Μετά από έρευνα, έχει διαφανεί ότι η Κύπρος  υστερεί τόσο σε σχετική υποδομή όσο και στη σωστή κατάρτιση του προσωπικού της τουριστικής βιομηχανίας σε αυτό τον τομέα».

Προστίθεται ότι μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος «η ΕΤΑΠ Λάρνακας ευελπιστεί ότι θα προκύψουν ικανοποιητικές λύσεις ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα εξυπηρέτησης των εν λόγω τουριστών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και εξειδικευμένα άτομα στο αντικείμενο που πραγματεύεται το έργο ώστε να ληφθεί εμπειρογνωμοσύνη για να γίνουν οι ανάλογες συστάσεις και επισημάνσεις. Συγκεκριμένα από τη Σχολή Τυφλών «Αγιος Βαρνάβας», οι καθηγήτριες Μαρία Κυριάκου και Μαρία Γεωργίου, θα παρουσιάσουν το καινοτόμο πρόγραμμα προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους που εφάρμοσε η Σχολή σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων για άτομα με προβλήματα όρασης.

Για τα θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με απώλεια ακοής σε τουριστικά σημεία θα μιλήσει από τη Σχολή Κωφών η Δέσποινα Ιωάννου.   Η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου Hermes Airports, είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην Κύπρο που έχουν υιοθετήσει πρακτικές για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες, τις οποίες θα επεξηγήσει η Θέκλα Γεωργίου, PRM & Customer Care Officer, επεξηγώντας παράλληλα πώς «καθοδηγούν» τους επιβάτες τους με προσοχή και σεβασμό».

Εξάλλου «η Στέλλα Γαβριήλ, ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου εισερχόμενου τουρισμού Accessible Cyprus Travel, στην παρουσίασή της με τίτλο «Η Κύπρος ως προορισμός για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες» θα αναφερθεί στις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν στο νησί μας τυφλοί, κωφοί και άτομα με μειωμένη όραση και ακοή.

Σειρά πρακτικών λύσεων επί του θέματος θα προτείνει ο Ανδρέας Παύλου, ο οποίος θα παραθέσει την εμπειρία του ως συνοδός τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ ο Ανδρέας Βασιλείου, ιδιοκτήτης του Able Book θα αναφερθεί στις διάφορες λύσεις που δημιουργούνται λόγω της αναπηρίας.   Εκπαίδευση στην ομάδα για τον τρόπο χειρισμού ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες θα παρέχουν οι δύο εκπαιδεύτριες από την Πολωνία Alina Butkiewicz και κα. Agnieszka Reisch Radaczyńska.

Σημειώνεται ότι πέραν της ΕΤΑΠ Λάρνακας, οι υπόλοιποι εταίροι του Προγράμματος είναι ο Οργανισμός Dobre Kadry από την Πολωνία, το Institute of Citizen`s Sustainable Development and Health Ελλάδας και το União das Freguesias Gondomar από την Πορτογαλία.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 11:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.