Νίκος Αναστασιάδης :Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για τις συνεχείς επαφές του με τον διεθνή παράγοντα

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη συνάντηση του Προέδρου με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για τις συνεχείς επαφές του με τον διεθνή παράγοντα, τόσο τα ΗΕ όσο και την ΕΕ, αλλά και ηγέτες τρίτων χωρών, προκειμένου να προστατευθεί η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και όχι μόνο, στη βάση των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας, συναντώντας την απόλυτη στήριξη τους στις θέσεις μας οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, καθώς και την πλήρη αντίληψη περί του παράνομου και κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ενεργειών της Τουρκίας.

Επιπρόσθετα η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας επεκτάθηκε και στα όσα μέτρα έλαβε η Κυβέρνηση ή προγραμματίζεται να λάβει προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές απειλές, με στόχο να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί και οι όποιες ανεπιθύμητες και έκνομες ενέργειες για την πόλη της Αμμοχώστου, ενώ ομόφωνη ήταν η θέση όλων πως η υλοποίηση των απειλών για το Βαρώσι θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και τη λυδία λίθο για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος παρίστατο στη συνάντηση, διαβεβαίωσε ότι μελετώνται όλα τα μέτρα που υπαγορεύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, εξάλλου, την πρόθεση του να συγκαλέσει εντός των επόμενων ημερών το Εθνικό Συμβούλιο, προς συζήτηση των οποιωνδήποτε άλλων μέτρων.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να προστατευτεί το καθεστώς της πόλης των Βαρωσίων, όπως προβλέπεται από τα ψηφίσματα 550 και 789 και χαιρέτισε τη θετική ανταπόκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο με υπευθυνότητα αντιμετωπίζει τις κρίσιμες ώρες που περνούμε.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει το άπαν των δυνάμεων του για  την αναχαίτιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας για δημιουργία νέων τετελεσμένων, με στόχο την επάνοδο σε ένα δημιουργικό διάλογο για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 15:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Ινδονησία: Στους 22 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη ηφαιστείου
19:14
Θεόδωρος σε Κέρκεζ : "Αδελφική φιλία, καλή συνέχεια brate μου και εις το επανιδείν"
18:42
Δένδιας: Να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό στο μόνο αποδεκτό πλαίσιο
18:37
Κορονοϊός-Ελλάδα: 4.943 νέα κρούσματα, 714 διασωληνωμένοι, 116 νέοι θάνατοι
18:15
Θύρα 4: « Ασταμάτητος κατήφορος, στηρίζουμε παίκτες-προπονητή, η αιτία του κακού δεν προέρχεται από εκεί»
17:58
Υπουργείο Υγείας:Αύξηση στα κρούσματα σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από τις 27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου
17:50
Ιαπωνία: Εκ βάθρων αλλαγή του αμυντικού δόγματος
17:39
Γερμανία: Οι Πράσινοι εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση - Την Τετάρτη η εκλογή του Σολτς ως Καγκελάριου
17:26
Πέρασε με 100άρα από τη Λάρισα ο Ολυμπιακός, αγωνία για Φαλ
17:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand