Η Ορά πλήγηκε περισσότερο από την πυρκαγιά, λέει στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Λάρνακας

Η Κοινότητα της Οράς πλήγηκε περισσότερο από την καταστροφική, φονική πυρκαγιά που έπληξε την ορεινή Λάρνακας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου.  

Ο Επαρχος χαρακτήρισε «καταστροφική την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Λεμεσό και επεκτάθηκε στην ορεινή Λάρνακας, τόσο από πλευράς ανθρώπινων ζωών, αφού χάθηκαν 4 εργάτες, αλλά και σε κατοικίες, καλλιέργειες, επαγγελματικά υποστατικά και αυτοκίνητα». Ωστόσο, σημείωσε, «σε συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών, έγινε κατορθωτό να σταματήσει η πορεία της πυρκαγιάς και πιστεύω ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά».

Πρόσθεσε ότι «για δύο μέρες βρισκόμουν στη Βαβατσινιά και παρακολουθούσα από πολύ κοντά την εξέλιξη της κατάστασης και των προσπαθειών, που καταβάλλονταν από όλους, για κατάσβεση της πυρκαγιάς, που δεν σταμάτησαν ούτε ένα δευτερόλεπτο».   Ερωτηθείς για την καταγραφή των ζημιών απάντησε είπε πως «την Κυριακή στις 15.30, όταν επιτράπηκε στα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας να μπουν μέσα στις Κοινότητες, άρχισε η καταγραφή και η εκτίμηση των υποστατικών και των κατοικιών, μόνιμης διαμονής και εξοχικών, που καταστράφηκαν. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε και χθες αργά το βράδυ απεστάλη πλήρης αναλυτική έκθεση, μεταξύ των οποίων και η οικονομική εκτίμηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών».  

Ο κ. Χατζηστεφάνου δεν θέλησε να αναφέρει το οικονομικό κόστος των ζημιών και σημείωσε πως «συνολικά από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 22 κατοικίες μόνιμης διαμονής και πιο συγκεκριμένα 9 στη Μελίνη, μία στην Οδού και 12 στην Ορά. Ακόμα καταστράφηκαν 36 εξοχικές κατοικίες δηλαδή 9 στη Μελίνη, 25 στην Ορά και δύο στους Αγίους Βαβατσινιάς».  

Ακόμα «συνολικά 11 επαγγελματικά υποστατικά καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και πιο συγκεκριμένα 1 στους Αγίους Βαβατσινιάς, 4 στην Οδού και 6 στην Ορά. Οσον αφορά τα οχήματα καταστράφηκαν συνολικά 42 οχήματα, δηλαδή 6 στη Μελίνη και 36 στην Ορά».   Σε άλλη ερώτηση ο Επαρχος Λάρνακας απάντησε πως «οπωσδήποτε πρώτη με διαφορά η Κοινότητα της Οράς πλήγηκε περισσότερο από τις άλλες Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας».

Ακολουθεί η Μελίνη και η Οδού, είπε και σημείωσε πως στην Ορά καταστράφηκαν επίσης και πολλές γεωργικές καλλιέργειες.   Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοκληρωτικά ένα εργοστάσιο παραγωγής μελιού στην Μελίνη, στην Ορά δύο πτέρυγες ενός πτηνοτροφείου καταστράφηκαν ολοσχερώς μαζί με τα κοτόπουλα που ήταν εντός, ενώ χιλιάδες άλλα πέθαναν από τη ζέστη και τους καπνούς που προκάλεσε η φωτιά.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 10:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.