ΑΗΚ: Στόχος σήμερα η τροφοδότηση Βαβατσινιάς, Συκόπετρας και Προφήτη Ηλία

Στόχος για σήμερα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) είναι να τροφοδοτηθούν από το δίκτυό της τα χωριά Αγίοι Βαβατσινιάς, Συκόπετρα και Προφήτης Ηλία και να αφαιρεθούν οι γεννήτριες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Χριστίνα Παπαδόπουλου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι περιοχές αυτές έχουν τον πιο μεγάλο αριθμό καμένων πασσάλων.

Η κυρία Παπαδόπούλου είπε ότι ο στόχος σήμερα είναι να έχουν ρεύμα από το δίκτυο της ΑΗΚ όλες οι πληγείσες από την πυρκαγιά κοινότητες, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πέραν τούτου, «υπάρχουν πάρα πολλές εργασίες» για τα συνεργεία της ΑΗΚ, όπως για παράδειγμα οι καμένοι μετρητές στις οικίες που θα πρέπει να αντικατασταθούν.  

«Θα γίνεται προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος να επιδιορθώνουμε βλάβη και να επαναφέρουμε το ρεύμα», σημείωσε.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι χθες ηλεκτροδοτήθηκε από το δίκτυο της ΑΗΚ όλο το χωριό Επταγώνια, το περιφερειακό σχολείο Ιαματικής για να μπορεί να φιλοξενεί τα παιδιά των πληγείσων περιοχών και οι κοινότητες Οδού, Διερώνα, Μελίνη και Αρακαπάς.  Ανέφερε επίσης ότι στις κοινότητες Συκόπετρα, Προφήτης Ηλία και Ορά τροφοδοτείται ο κεντρικός πυρήνας των χωριών με γεννήτριες, λόγω του ότι υπήρξαν πολλές δυσκολίες (γκρεμοί) για τους εκσκαφείς να ανοίξουν δρόμο στα συνεργεία της Αρχής ώστε να πλησιάσουν τους καμένους πασσάλους για να τους αντικαταστήσουν.

Από τις 5 το πρωί σήμερα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Αρχής, ξεκίνησαν πάλι οι προσπάθειες των εκσκαφέων να ανοίξουν δρόμους για να δώσουν πρόσβαση στα συνεργεία και στα τρακτέρ της Αρχής να πλησιάσουν τους καμένους πασσάλους έτσι ώστε να τους αντικαταστήσουν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι η κοινότητα Αγίοι Βαβατσινιάς τροφοδοτείται ολόκληρη με ηλεκτρισμό, ωστόσο με τη βοήθεια γεννητριών.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2021 - 11:24

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.