Αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων κατά κορονοϊού από 1η Αυγούστου

Περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για αναχαίτιση του κορονοϊού από 1η Αυγούστου εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο την εξεύρεση λύσης για ανατροπή της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με τον τερματισμό των δωρεάν Rapid Test από 1η Αυγούστου, η κυβέρνηση μελέτα και το σενάριο της αυστηροποίησης του SafePass, το οποίο πλέον θα γίνει υποχρεωτικό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό υποστατικών. 

Στο Υπουργικό αύριο η αυστηροποίηση του SafePass

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο ο Υπουργός Υγείας θα θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα, με το οποίο θα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση του SafePass σε περισσότερους χώρους και συγκεκριμένα σε χώρους με λιγότερο κόσμο, όπως πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το σενάριο που προκρίνεται είναι η επίδειξη του SafePass και σε χώρους, όπου βρίσκεται μονοψήφιος αριθμός ατόμων και ως εκ τούτου αναμένεται ότι στο νέο διάταγμα που θα εκδοθεί από 1η Αυγούστου, θα συμπεριληφθούν και οι μικρότερες επιχειρήσεις, όπως περίπτερα, mini market κ.λπ.

Σημειώνεται ότι με το ισχύον διάταγμα απαιτείται η προσκόμιση SafePass σε χώρους, όπου βρίσκονται πέραν των είκοσι ατόμων.

Στο τραπέζι και ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12

Στο μεταξύ, αύριο τίθεται επί τάπητος και το θέμα της έγκριση εμβολιασμών παιδιών άνω των 12 ετών.

Αν και μερίδα μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής εκφράζει επιφυλάξεις, εντούτοις η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την έγκριση εμβολιασμών παιδιών άνω των 12.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιστήμονες έχουν ένσταση στον εμβολιασμό παιδιών 12, 13 και 14 ετών, ενώ προκρίνουν τους εμβολιασμούς από 15 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις φαίνεται να υπάρχουν και από μέλη της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, η οποία απόψε συνεδριάζει με την  Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

PCR test ανά 48ωρο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας

Επιπλέον, η κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει αύριο ενώπιον του Υπουργικού εισήγηση όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε γηροκομεία να προβαίνουν στη διενέργεια PCR τεστ κάθε 48 ώρες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ισχύον διάταγμα λήγει την 31η Ιουλίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουλίου 2021 - 12:32

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Γενικός Ελεγκτής: Άκουσα με έκπληξη τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ -Δεν μπορούν κρατικοί αξιωματούχοι να υιοθετούν τα επιχειρήματα ιδιωτικής εταιρείας
09:19
Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία ανανέωσης της σύμβασης για τη διαχείριση των αεροδρομίων ήταν διάφανη και νόμιμη
08:46
Σολτς: Τα δημοψηφίσματα στις ουκρανικές περιοχές είναι απάτη
07:57
Κασουλίδης: Το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται
07:55
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε στην Κούβα ο κυκλώνας Ιαν
06:36
Βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Κόσοβο
06:28
Προσήλωση Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
06:26
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό
06:24
Δένδιας: H Ελλάδα είναι ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
06:23
ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεχτη η οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ
06:21
Μεγάλες ζημιές σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του αγωγού Nord Stream της Ρωσίας στη βαλτική θάλασσα
06:18
Νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών αξίας 1,1 δις δολαρίων από ΗΠΑ
06:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand