114 νέες θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πρωτεύουσας

Τα εγκαίνια τεσσάρων χώρων στάθμευσης στην εντός των τειχών Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 από τον αναπληρωτή Έπαρχο Λευκωσίας Ανδρέα Χ’’Πάκκο. Η λειτουργία των νέων χώρων δημιουργεί 114 πρόσθετες θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την αναζωογόνηση και αναβίωση της εντός των τειχών πόλης και αποσκοπεί στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη περιοχή και στη διευκόλυνση των επισκεπτών και των κατοίκων της παλιάς πόλης.

Πλην των αναβαθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε υφιστάμενους χώρους στάθμευσης (ασφαλτοστρώσεις με οριζόντια σήμανση θέσεων, ελεγχόμενη είσοδος / έξοδος, πρόσληψη αριθμού παρκαδόρων) η λειτουργία των τεσσάρων νέων χώρων στάθμευσης διευκολύνει την καθημερινότητα εργαζομένων, επισκεπτών αλλά και των κατοίκων του κέντρου της Λευκωσίας.

Οι τέσσερις χώροι στάθμευσης, που εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, είναι:

- Χώρος Στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου με 54 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 5 για ΑμεΑ.

- Χώρος Στάθμευσης στην Τρικούπη (δυτικά) με 15 θέσεις στάθμευσης (2 για ΑμεΑ).

- Χώρος Στάθμευσης στην Τρικούπη (ανατολικά) με 9 θέσεις στάθμευσης.

- Επέκταση του χώρου στάθμευσης στην οδό Τεμπών με 36 θέσεις στάθμευσης από τις οποίες οι 3 για ΑμεΑ.

Το συνολικό κόστος των τεσσάρων χώρων στάθμευσης ανέρχεται περίπου στις 370 χιλ. ευρώ.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν εντός του χώρου στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε πως «τα έργα αυτά, για το Δήμο Λευκωσίας, είναι μείζονος σημασίας:  Γιατί, λειτουργούν συνεργιστικά με όλα τα άλλα έργα που έγιναν, είναι σε εξέλιξη και προγραμματίζονται στην εντός των τειχών πόλη με απώτερο σκοπό την αναζωογόνηση και αναβίωση της περιοχής. Γιατί, έρχονται να καλύψουν το κενό της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο,  το οποίο δημιουργεί πρόβλημα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Γιατί, η εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας και των επισκεπτών της Λευκωσίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Στη βάση αυτών των αναγκών, άλλωστε, διαμορφώνουμε την πολιτική μας και προχωρούμε σε έργα».

Ο κ. Γιωρκάτζης διεμήνυσε ότι «δεν σταματούμε την προσπάθεια για τη αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλη. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τις ελάχιστες υποδομές και προϋποθέσεις που θα προσελκύουν τον ιδιοκτήτη και τον ιδιώτη επενδυτή, πείθοντας τον ότι η περιοχή έχει δυνατότητες και προοπτική».

Στο δικό του χαιρετισμό ο κ. Χ’’Πάκκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Λιασίδου σημειώνοντας ότι το έργο αυτό «αποτελεί μέρος ενός συνόλου παρεμβάσεων του Δήμου , οι οποίες έχουν στόχο να ανατρέψουν την εικόνα αποψίλωσης και εγκατάλειψης της εντός των τειχών πόλης». Ήδη, ανέφερε, «όλοι βλέπουμε ότι η περιοχή του κέντρου άρχισε δυναμικά να επιστρέφει, να αναζωογονείται, να ανακάμπτει».

Είπε επιπρόσθετα ότι το έργο «σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Λευκωσίας επί τεμαχίου που του εκμισθώθηκε από τον κηδεμόνα διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών και εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για αναζωογόνησης της εντός των τειχών πόλης, που περιλαμβάνει και τη δημιουργία  24 χώρων στάθμευσης στην οδό Τρικούπη και 36 χώρων στάθμευσης στην οδό Τεμπών».

Συνεχάρη τέλος τον Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Δήμου Λευκωσίας οι οποίοι, παρά τις περιορισμένες οικονομικές και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω και της πανδημίας, «συνεχίζουν να υλοποιούν ευρύτερο έργο για αναζωογόνηση της πρωτεύουσας».

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουλίου 2021 - 11:56

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand