Η Κίνα έκλεισε λιμάνια και σιδηροδρομικές γραμμές σήμερα, ενόψει του τυφώνα Ιν-Φα

Η Κίνα έκλεισε λιμάνια και σιδηροδρομικές γραμμές σήμερα, ενόψει του τυφώνα Ιν-Φα, την ώρα που ένα τμήμα της χώρας δεν έχει ακόμη ανακάμψει από τις καταστροφικές πλημμύρες, πριν από κάποιες ημέρες. Ο τυφώνας Ιν-Φα αναμένεται να φθάσει αύριο στις ακτές της Τζετσιάνγκ (ανατολικά), μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν συναγερμό για καταιγίδα επιπέδου 3, το τρίτο υψηλότερο επίπεδο, ενώ η δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων ανακοίνωσε την ακύρωση πάνω από 100 δρομολογίων τρένων προς την περιοχή. Οι αρχές της Σαγκάης έκλεισαν ορισμένα μουσεία και δημόσια πάρκα και συνέστησαν στους κατοίκους της μητρόπολης να «μην συμμετέχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους» και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία. Την ίδια ώρα, όλες οι αποβάθρες του εμπορικού λιμανιού Γιανγκσάν, νότια της Σαγκάης, έκλεισαν και 150 φορτηγά ή επιβατικά πλοία απέπλευσαν από την περιοχή. Δυτικότερα, στην επαρχία Χενάν, όπου σε ιστορικές πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι αυτήν την εβδομάδα, οι αρχές συνεχίζουν να απομακρύνουν αυτοκίνητα και συντρίμμια που εμποδίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν εκατομμύρια ανθρώπους, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό ούτε τροφή για πολλές ημέρες, ενώ άλλοι διασώθηκαν με τη βοήθεια μπουλντόζων. Περισσότεροι από 495.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χενάν και οι ζημιές ανέρχονται σε ύψος δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε φωτογραφίες που μετέδωσε σήμερα κρατικό ΜΜΕ και έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κυβερνητικούς λογαριασμούς διακρίνονται διασώστες να συνεχίζουν να απομακρύνουν τη λάσπη και τα δέντρα που είχαν ξεριζωθεί. Επίσημα ΜΜΕ προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες, νέες κατακλυσμιαίες βροχές θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τον τυφώνα Ιν-Φα σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.