Επιστολή-διάβημα της Προέδρου της Βουλής για τα Βαρώσια στην 28η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ

Αυτούσια επιστολή – διάβημα της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου,  για τις τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου διαβάστηκε στα πλαίσια των εργασιών της ολομέλειας της 28ης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που συνέρχεται στα Χανιά της Κρήτης.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η επιστολή εστάλη στους Προέδρους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, περιλαμβανομένων του Γενικού Γραμματέα, Έλληνα βουλευτή, Μάξιμου Χαρακόπουλου και του Ρώσου Προέδρου της Γ.Σ. της ΔΣΟ, Sergey Gavrilov.

Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπούν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, βουλευτές, Πανίκος Λεωνίδου (επικεφαλής), Ευθύμιος Δίπλαρος, Ηλίας Μυριάνθους και Μαρίνος Μουσιούττας. Την τελετή έναρξης κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Σώματος, Κωνσταντίνο Τασούλα. Κεντρικό θέμα της συνέλευσης είναι «Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Λεωνίδου εξέφρασε τη βούληση της κυπριακής αντιπροσωπείας να συνδράμει στην επίτευξη των στόχων της ΔΣΟ, ιδιαίτερα ενόψει της συζήτησης που διεξάγεται για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης και του κόσμου.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του στη συζήτηση του κεντρικού θέματος, ο κ. Λεωνίδου είπε ότι ο κοινοβουλευτισμός και οι διεθνείς κοινοβουλευτικοί οργανισμοί, περιλαμβανομένης της ΔΣΟ, δύνανται να συνδιαμορφώσουν ποικιλοτρόπως την υπό εξέλιξη συζήτηση στα πλαίσια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Μυριάνθους, επισημαίνοντας τις παγκόσμιες αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία Covid19, εξήρε την αποτελεσματική ανταπόκριση της ΔΣΟ στις προκλήσεις της εποχής μας. Υπογράμμισε δε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους διεθνείς κοινοβουλευτικούς θεσμούς, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, πρέπει να καταστεί προτεραιότητα.

Πρόσθεσε ότι «με προσήλωση στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στην οικουμενικότητα, ως εγγενές χαρακτηριστικό της Ορθοδοξίας, μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα φαινόμενα, όπως οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και οι εξάρσεις των επιδημιολογικών κρίσεων, με πρωταρχικό στόχο την αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση».

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2021 - 16:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Η Κυβέρνηση ανέλαβε δράσεις για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είπε ο Υφ. Ναυτιλίας
21:50
Μητσοτάκης: Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Γαλλίας
21:38
Τις αδιάλλακτες θέσεις του επανέλαβε πριν από την τριμερή, ο Ερσίν Τατάρ
21:10
Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι ανοιχτή σε λύση δύο κρατών επανέλαβε ο ΠτΔ προσερχόμενος στην άτυπη τριμερή
20:22
136 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα, κανένας θάνατος
19:57
Κοινή καθησυχαστική δήλωση εταιρειών ενέργειας στη Βρετανία περί επάρκειας καυσίμων
19:49
Δίνουμε και φέτος «Μουσικό ραντεβού» κάθε Σάββατο απόγευμα στο ΡΙΚ (trailer+photo)
19:43
Σύλληψη 38χρονου στη Λευκωσία, πιστόλι με σιγαστήρα ανάμεσα στα τεκμήρια που εντόπισε η Αστυνομία
19:14
Αδιάφορο για τις αγορές ομολόγων το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία
18:57
Στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας οι καταθέσεις τον Αύγουστο, σε νέο ιστορικό χαμηλό τα δάνεια
18:48
Πρωθυπουργός Ισραήλ: Το Ιράν «πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»
18:18
Eκπαίδευση αστυνομικών ανακριτών από ΝΥ για εντάλματα σύλληψης/έρευνας
17:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand