Η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο, σταθερή η θέση της στο Κυπριακό, ανέφερε ο Πρέσβης

Η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου και επαναβεβαιώνει τη συνεπή και σταθερή θέση αρχών όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, τόνισε ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε  τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao. Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κίνας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επαναβεβαίωσε δε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας και στην αρχή της «Μίας Κίνας».

Ο κ. Liu ανέφερε ότι η Κίνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου. Επαναβεβαίωσε δε τη συνεπή και σταθερή θέση αρχών της χώρας του όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, που εδράζεται, όπως ανέφερε, στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε την αντίθεση της Κίνας σε οιεσδήποτε μονομερείς προκλήσεις, οι οποίες προκαλούν ένταση και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.

Επίσης, ο κ. Liu εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμησή του, τόσο για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στην αρχή της «Μίας Κίνας» όσο και για τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτος μέλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε εκατέρωθεν ότι η 50ή επέτειος από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κίνας αποτελεί ορόσημο για την πορεία των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση κοινών αρχών, του αμοιβαίου σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Υπογραμμίστηκε η μεγάλη ώθηση που δόθηκε στη συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας σε όλα τα επίπεδα, τα τελευταία χρόνια και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής τους, ειδικότερα στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της κοινωνίας και του πολιτισμού, με έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης. Ειδική δε αναφορά έγινε στις υπάρχουσες προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και ανταλλαγών μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2021 - 17:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
ΓΓ ΟΗΕ: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας
21:48
Συνάντηση Ερντογάν - Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη
21:34
Χωριστές συναντήσεις Χριστοδουλίδη με ΥΠΕΞ Κουβέιτ και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη
21:32
ΗΠΑ: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς σε λύκειο στη Βιρτζίνια
21:07
Μπορέλ: Ανησυχία για αντιδημοκρατικές πρακτικές στις ρωσικές εκλογές, η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία
20:51
Νέο σκάφος με μετανάστες εντόπισε η Λιμενική ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
20:38
Ένας θάνατος και 156 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα
19:54
Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη: Δεν είμαι όσο αισιόδοξος θα ήθελα να είμαι
19:51
Ρωσία: Πολεμικά πλοία άρχισαν μεγάλης έκτασης γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα
19:45
Ρωσία-εκλογές: Ο Ραμζάν Καντίροφ κέρδισε το 99% των ψήφων στην Τσετσενία
19:14
Πολυμέρεια, κλιματική αλλαγή και εισήγηση για τακτική σύνοδο ΕΕ - ΟΗΕ στην ατζέντα Μισέλ στη Γενική Συνέλευση
18:56
Εκνευρισμένος» με την υστέρηση των προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον
18:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand